Ištraukti UEFA Čempionų lygos grupių etapo burtai, C.Ronaldo išrinktas metų futbolininku

Trečiadienį vakare Monake buvo traukiami UEFA Čempionų lygos burtai, po kurių paaiškėjo, kokiose grupėse ir su kokiais priešininkais susigrums komandos elitiniame Senojo Žemyno turnyre.

A grupėje praėjusių metų finalininkai susitiks su Italijos čempionais Turino "Juventus", graikų "Olympiacos" bei švedų "Malmo" klubais.

Europos čempionai Madrido "Real" pateko į B grupę, kur susirungs su "Basel", į Čempionų lygą grįžusia "Liverpool" bei bulgarų "Ludogrets".

C grupėje dėl vietos aštuntfinalyje susigrums Lisabonos "Benfica", Lėverkuzeno "Bayer", Sankt Peterburgo "Zenit" bei "Monaco" klubai.

Vėl susikirto Londono "Arsenal" ir Dortmundo "Borussia" keliai. Šiems dviems klubams iššūkį D grupėje mes "Galatasaray" ir "Anderlecht" futbolininkai.

Mirtininkų grupė šiemet pažymėta E raide. Miuncheno "Bayern" ekipai teks kovoti su "Manchester City", Maskvos "CSKA" bei "Roma" klubais.

F grupėje susitiks "Barcelona", "Paris St.Germain", Amsterdamo "Ajax" ir "APOEL" klubai.

Nuo rimtesnių varžovų išsisuko Londono "Chelsea" klubas. Jose Mourinho auklėtiniams teks žaisti su Gelzenkircheno "Schalke", Lisabonos "Sporting" ir "Maribor" vienuolikėmis.

Apylygėje F grupėje ginklus surems "Porto", Donecko "Shakhtar", Bilbao "Athletic" bei kaimynai iš Baltarusijos, Borisovo "BATE" futbolininkai.

Po burtų traukimo ceremonijos buvo apdovanotas ir geriausias praėjusio sezono futbolininkas. Nurungęs Arjeną Robbeną bei jo kolegą "Bayern" klube Manuelį Neuerį, geriausiojo titulą iškovojo Madrido "Real" superžvaigždė Cristiano Ronaldo.  

Grupės:

A grupė:

„Atletico“
„Juventus“
„Olympiacos“
„Malmo“

B grupė

„Real Madrid“
„Basel“
„Liverpool“
„Ludogrets“

C grupė

„Benfica“
„Zenit“
„Bayer Leverkusen“
„Monaco“

D grupė

 „Arsenal“
„Borussia“
„Galatasaray“
„Anderlecht“

E grupė

 „Bayern Munich“
„Manchester City“
„CSKA Moscow“
„Roma“

F grupė

„Barcelona“
„Paris St.Germain“
„Ajax“
„APOEL“

G grupė

„Chelsea“
„Schalke“
„Sporting“
„Maribor“

H grupė

„Porto“
„Shakhtar“
„Athletic Bilbao“
„BATE“