Italijoje - puikios "Roma", "Napoli" ir "Juventus" pergalės (VIDEO)

Šiandien jau po pietų prasidėjo šeštasis Italijos čempionato turas. Pirmajame jo susitikime pergalę iškovojo "Roma".

Sostinės futbolininkai namuose priėmė "Udinese" ir reikalus čia sutvarkė dar iki pertraukos. 

Šeimininkai išsiveržė į priekį jau 12 minutę, kai puikų perdavimą Edinui Džeko atliko saugas Radja Nainggolanas, o pirmajam kėliniui įpusėjus Džeko pats tiksliai asistavo Stephanui El Shaarawy.

Galiausiai, komandoms jau rengiantis keliauti į rūbinę El Shaarawy sugebėjo pasinaudoti Jenso Strygerio Larseno klaida bei įtvirtinti "Roma" pergalę. 

Antrojoje mačo dalyje "giallorossi" toliau kontroliavo tempą ir iškovojo pergalę rezultatu 3-1. Galimybe įmušti nuo 11 metrų žymos pačioje pabaigoje nepasinaudojo Diego Perotti, o po kelių akimirkų Larsenas reabilitavosi sušvelnindamas "Udinese" atsilikimą.


Šiek tiek vėliau "Serie A" naujokas "SPAL 2013" namuose metė rimtą iššūkį bronzos medalininkui "Napoli". 

Aikštės šeimininkai galingiems varžovams dominuoti neleido ir jau 13-ąją minutę pasižymėjo patys. Tiesa, jau kitoje atakoje rezultatas vėl tapo lygus Lorenzo Insigne įvarčio dėka.

Pietų Italijos klubas tuomet perėmė iniciatyvą. Nors laikui bėgant "SPAL" futbolininkai vėl sugebėjo žaidimą išlyginti, Jose Callejonas jau įpusėjus antrajam kėliniui įmušė antrą svečių įvartį. Tuomet atrodė, jog viskas šiame mače baigta.

Visgi, iki to buvo toli gražu - jau 78-ąją minutę puikų baudos smūgį atliko Federico Viviani, tad rezultatas tapo 2-2. 

Po šio epizodo "Napoli" vėl susiėmė ir galiausiai pasiekė savo, nes dar vieną nuostabų epizodą sukūrė Faouzi Ghoulamas, savo komandai atnešęs pergalę. Ši, iškovojusi dar tris taškus, kol kas žygiuoja tik pergalingai bei toliau lieka pirmojoje turnyrinės lentelės vietoje.


Vakare Maurizio Sarri auklėtinių pavyzdžiu pasekė Turino derbyje šeštąją pergalę iš tiek pat galimų pasiekęs "Juventus".

Čempionų titulą ginantys "bianconeri" čia geriau žaidė nuo pat pradžių ir Paulo Dybala juos į priekį išvedė 16-ąją minutę. Negana to, pirmojo kėlinio viduryje iš aikštės už dvi geltonas korteles buvo pašalintas "Torino" saugas Daniele Baselli.

Taigi, Miralemas Pjaničius puikiu šūviu Massimiliano Allegri kariaunos persvarą padvigubino dar iki pertraukos, o antrojoje mačo dalyje persvarą triuškinančia pavertė Alexo Sandro įvartis po kampinio. 

Per pridėtą laiką apie save dar kartą priminė puikią formą demonstruojantis Dybala, tad susitikimas galiausiai baigėsi rezultatu 4-0. 

Panašu, jog kova dėl "Scudetto" šį sezoną bus išties įdomi.

Rezultatai:

"Roma" 3 - 0 "Udinese"
[1-0] 13' Edin Džeko
[2-0] 30' Stephan El Shaarawy
[3-0] 45' Stephan El Shaarawy
89' Diego Perotti ("Roma") nerealizavo 11 metrų baudinio
[3-1] 90' Jens Stryger Larsen

"SPAL 2013" 2 - 3 "Napoli"
[1-0] 13' Pasquale Schiattarella
[1-1] 14' Lorenzo Insigne
[1-2] 72' Jose Maria Callejon
[2-2] 78' Federico Viviani
[2-3] 83' Faouzi Ghoulam

"Juventus" 4 - 0 "Torino"
[1-0] 16' Paulo Dybala
24' Daniele Baselli ("Torino") pašalintas iš aikštės
[2-0] 40' Miralem Pjanič
[3-0] 57' Alex Sandro
[4-0] 90' Paulo Dybala