Italijos "Atalanta" klubo akademijos peržiūroje - M.Gudaitis ir T.Čepulis

Vilniaus futbolo mokyklos „Ateitis“ auklėtiniai Matas Gudaitis ir Tomas Čepulis kitą savaitę dalyvaus Bergamo „Atalanta“ klubo peržiūroje. Futbolininkai į italų akiratį pateko po sėkmingo žaidimo elitiniame „Ateitis CUP“ turnyre.

„Smagu, kad yra toks susidomėjimas. Apie Matą italai kalbėjo ir anksčiau, o į Tomą atkreipė dėmesį būtent per mūsų organizuojamą turnyrą“, – sakė treneris Dainius Gudaitis, kuris su auklėtiniais kartu vyks į Bergamą.

M.Gudaitis prieš pora mėnesių dalyvavo Birmingemo „Aston Villla“ peržiūroje, tačiau klube neliko. T.Čepuliui ši peržiūra bus pirma per jo neilgą karjerą.

„Iš tikrųjų, jausmas nepakartojamas. Manau, kad kiekvienas norėtų sulaukti tokio klubo dėmesio“, – teigė Lietuvos U-16 rinktinės vartininkas.


- Prieš „Atalantą“ ir pačiam yra tekę išbandyti jėgas. Kaip manai, kuo labiausiai skiriasi „Ateities“ komanda nuo italų?

- Visų pirma, manau, didelį postūmį į tobulėjimą žaidėjams daro didžiulė konkurencija. Žaidėjai norėdami pakliūti į startinį vienuoliktuką, turi be galo sunkiai dirbti. Todėl daugelio žaidėjų lygis yra kur kas aukštesnis nei mūsiškių, nes jie tiesiog daugiau dirba. O treneriai turi didesnį žaidėjų pasirinkimą.

Antra, klubas turi kur kas daugiau pajamų, o  tai reiškia, kad „Atalanta“ gali sau leisti dalyvauti praktiškai visuose aukšto lygio turnyruose, per kuriuos žaidėjai įgauna daug patirties. Taip pat sąlygos yra aukščiausio lygio. Tai, manau, mūsų komanda skiriasi tiesiog žaidėjų lygiu.

- Savo meistriškumą turėsi įrodyti vos per keturias dienas. Nebijai perdegti?

- Aišku, nebus lengva parodyti viską ką galiu, nes sezonas dar nesibaigė, o jo pati kulminacija ir situacija lentelėje yra įtempta, tai nuo sunkių treniruočių ir varžybų nesijaučiu labai „šviežias“. Tačiau papildoma motyvacija suteiks jėgų ir, tikiuosi, jog viskas bus gerai.

- Ar save jau matai ne Lietuvoje, gyvendamas su tėvais, o kažkur toli, gyvendamas savarankišką gyvenimą?

- Dabar save ne Lietuvoje įsivaizduoti sunku, bet pasvajoti galima. Po kelerių metų, manau, bus lengviau save įvertinti.

- Kaip, apskritai, tau itališkas futbolas?

- Man patinka itališkas futbolas. Ypač jo greitis ir techniškumas.

ateitisfm.lt