Italijos futbolo vadovas: G. Pelle nusipelnė būti pašalintas iš rinktinės

Italijos futbolo federacijos (FIGC) prezidentas Carlosas Tavecchio užstojo nacionalinės rinktinės trenerį Giampiero Venturą po to, kai jis iš komandos pašalino puolėją Graziano Pelle. Tai įvyko po atrankos rungtynių į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą su Ispanijos rinktine.

Tokios bausmės žaidėjas sulaukė tada, kai pakeistas atsisakė paspausti ranką treneriui, o vėliau garsiai reiškė savo nepasitenkimą. Rungtynės baigėsi rezultatu 1:1.

„Nežinau, ką jis sakė, nemoku skaityti iš lūpų. Tačiau komandos vadovas viską girdėjo ir futbolininko žodžiai darė žalą ekipai. Tai buvo sunkus, bet neišvengiamas sprendimas. 

Leiskime treneriui dirbti, nes jis yra puiki asmenybė. Esu visiškai tikras savo sprendimu, pasirenkant strategą“, – situaciją komentavo C.Tavecchio.

Po šio skandalo G.Pelle atsiprašė patalpindamas nuotrauką į „Instagram“ paskyrą.

„Aš ir vėl suklydau. Elgiausi nederamai su treneriu ir komandos draugais. Prisiimu atsakomybę už savo veiksmus ir atsiprašau“, – rašė jis.

G.Pelle rinktinėje pakeitė Ciro Immobile. Jis pelnė du įvarčius, kai Italija kitose atrankos rungtynėse 3:2 įveikė Makedoniją.

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/xOeRaLDBRtw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

lrytas.lt