Italijos rinktinę į viršūnę sugrąžinti bandysiantis R. Mancini: manau, kad treneriui nėra nieko svarbiau už šį darbą

Italijos futbolo federacija vakar galiausiai oficialiai patvirtino, kad Roberto Mancini nuo šiol vadovaus nacionalinei komandai.

Naujo trenerio paieškos Italijos rinktinėje buvo užsitęsusios - ilgą laiką pagrindiniais favoritais stoti prie vyr. trenerio vairo buvo laikomi Antonio Conte su Carlo Ancelotti, tačiau nei vienas iš šių strategų neapsisprendė.

R. Mancini pirmoji užduotis yra paprasta - iškovoti vietą 2020 metų Europos čempionate. Italas būtent ir turi sutartį iki šio laikotarpio, nesėkmingo pasirodymo atveju jam bus parodytos durys.

Pats R. Mancini neslėpė savo susijaudinimo: "Esu pilnas emocijų, nes toks darbas pasitaiko tik kartą per gyvenimą. Daug metų treniravau klubą ir kiekvieną dieną matydavau žaidėjus. Manau, kad man buvo laikas imtis naujų karjeros iššūkių ir jaučiu, kad galiu padėti mūsų nacionalinei komandai."

"Galimybę treniruoti savo šalies komandą yra nepakartojamas jausmas. Nepatekimas į pasaulio čempionatą mane kaip šios komandos faną labai nuliūdino, tačiau tai buvo žiupsnis motyvacijos dabartiniam sprendimui.

Mano tikslas čia yra paprastas - sugrąžinti Italijos rinktinę į pasaulio ir Europos viršūnę. Sunkaus darbo pastangomis galime vėl tapti aukščiausio lygio komanda", - užbaigė R. Mancini.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...