Italų fiasko: pirmą kartą nuo 1958 metų nežais pasaulio čempionate (FOTO, VIDEO)

Italijos rinktinė patyrė vieną didžiausių nusivylimų per visą šios šalies futbolo istoriją.

Šiandien Milane vykusiose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse tarp G.Venturos auklėtinių ir Švedijos vienuolikės buvo užfiksuotas lygus rezultatas (0:0), o tai reiškė, kad aikštės šeimininkams nepavyko atsirevanšuoti svečiams už nesėkmę 0:1 pirmajame mače ir jie pirmą kartą nuo 1958 metų nepateko į pasaulio čempionatą.


Susitikimo pradžioje italai stengėsi kuo greičiau pelnyti įvartį, tačiau jiems nepavykdavo pralaužti organizuotos švedų gynybos.

Šįsyk ir aikštės šeimininkai žaidė itin kietai, todėl teisėjas Antonio Mateu per pirmąsias 45 minutes buvo priverstas iš viso parodyti keturias geltonas korteles abiejų rinktinių futbolininkams.

Švedai dažnai pyko ant arbitro, kuris jų nuomone turėjo skirti bent vieną 11 metrų baudinį už italų žaidimą rankomis baudos aikštelėje.

Antrajame kėlinyje situacija aikštėje nepasikeitė - savų žiūrovų palaikomi "San Siro" arenos šeimininkai stengėsi apgulti J.Anderssono treniruojamos komandos vartus ir sukūrė tik keletą pavojingesnių progų.

Paskutinės atakos metu italams atliekant kampinį prie varžovų vartų nuskubėjo ir legendinis G.Buffonas, tačiau stebuklas neįvyko ir virš 70 tūkst. į stadioną susirinkusių žiūrovų turėjo stebėti švedų pergalės šokį.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...