J. Mamajevas: "Net vaikystėje jausdavau didesnį malonumą padėdamas įmušti kitam"

Nepaisant jau sudėliotų taškų ant „i“ šio sezono turnyro lentelėje, „Trakų“ futbolininkai sieks trečią kartą šiemet nugalėti čempiono titulą kiek anksčiau jau užsitikrinusį Vilniaus „Žalgirį“. O į pergalę juos turėtų vesti turbūt geriausias sezono futbolininkas – septynis įvarčius pelnęs ir net 25 rezultatyvius perdavimus atlikęs Jurijus Mamajevas.

Nors futbolininkas ir pripažįsta, kad daugelis komandos draugų jau gyvena atostogų nuotaikos, tačiau motyvacijos žaidžiant prieš čempioną nei vienam netrūks.

„Visada malonu yra žaisti prieš gerą priešininką, o dar maloniau yra – tą daryti gerai. Todėl galiu garantuoti, kad nei vienam „Trakų“ futbolininkui motyvacijos pakaks. Visi žinome, kad sezono pabaiga ir visi laukiame atostogų, bet tai yra normalu. Kita vertus, mūsų dar laukia rungtynės, kuriose tikrai nenorime pasirodyti kvailai“, - apie paskutines sezono rungtynes kalbėjo antrą sezoną riterių gretose žaidžiantis J.Mamajevas.

Jurijau, nors ir liko vienos rungtynės, tačiau turbūt galime apžvelgti visą prabėgusį sezoną. Ar jis pateisino tavo lūkesčius?

Prieš sezoną buvo šiek tiek klaustukų, kaip mes, pakeitę tiek daug žaidėjų, sugebėsime rasti bendrą kalbą aikštėje. Tačiau viskas įvyko palaipsniui. Turėjome tikslą – užimti prizinę vietą ir tą tikslą įvykdėme.

Bet pripažinkime dar vieną dalyką. Kai vyko tos lenktynės su „Žalgiriu“, visi pagalvojote apie galimybę tapti čempionais. Tad žiūrint iš šio taško, antra vieta yra laimėta ar pralaimėta?

Net nežinau, sunkus klausimas.. aišku, jei kalbėtumėm apie tai, kada ta pirma vieta buvo pralaimėta, tai sakyčiau, kad rungtynėse su „Šiauliais“ ir „Uteniu“.

Jeigu jau užsiminei apie tai, tai kas tose dvejose rungtynėse pakišo koją?

Sakyčiau, kad tose rungtynėse mums paprasčiausiai nesisekė. Siaubingai nesisekė. Su „Šiauliais“ mes turėjome begalę progų, tačiau realizacija mus pavedė.

Lyg ir galėtumėm kalbėti apie konsentraciją, tačiau nemanau, kad tai yra priežastis. Teisingiau būtų pasakyti, kad kažkur mums pritrūko šaltakraujiškumo.

Grįžkime į tą laiką, kai baigėte sezoną Europoje. Iš tikrųjų, buvo taip sunku grįžti į A lygą?

Žmonės sako, kad mes nebuvome pasiruošę psichologiškai, kad nenusiteikėme rungtynėms, tačiau tai netiesa. Mes tiesiog buvome pervargę. Tuo metu praradome taškus su „Kruoja“, su „Šiauliais“, nors buvome sukūrę labai daug progų. Iki dabar manau, kad būtent nuovargis mums sutrukdė tose situacijose įmušti.

Kuri pergalė šiemet buvo pati saldžiausia?

Žinoma, galėčiau išskirti abi pergales prieš „Žalgirį“, tačiau man arčiau širdies laimėjimas Marijampolėje trečiojo rato rungtynėse. Tuo metu mums buvo labai svarbu laimėti, Davidas įmušė gražų įvartį.. turbūt įsimintiausia pergalė.

Pernai žaidei komandoje, kuri čempionate liko ketvirta, dabar užėmė antrą vietą. Kuo tos komandos skiriasi?

Juk ir pernai mes neblogai žaidėme, tiesiog sezono pabaigoje neužteko jėgų. Labai sunku sulyginti šias komandas, nes visai kitokie žaidėjai, kitoks žaidimo stilius.

O kaip tu pats?

Praėjusiais metais mano vaidmuo labiau buvo skiriamas gynybai. Su Jurijumi Kendyšu sudarėme atraminių saugų porą. Šiemet aš atakuojantis žaidėjas. Be to, komanda žaidžia dviem puolėjais, o tai reiškia, kad turiu mažiausiai du variantus, kam atiduoti kamuolį.

Jei būtum jaunesnis, paklausčiau, ar pagaliau subrendai kaip futbolininkas..

Nemanau, kad pastaruosius trejus ketverius metus aš kažko nežinojau, tačiau patirties neabejotinai įgavau ir šį sezoną.

Tau pačiam nekeista, kad sugebėjai atlikti net 25 rezultatyvius perdavimus?

Žinoma, apie tai aš pagalvoju. Net jei žmonės sako, kad tie perdavimai atlikti Lietuvos A lygoje, tačiau ir čia, patikėkite, reikia labai pasistengti, kad pasiektum tokį rezultatą. Kaip sudėtinga yra įmušti, taip sudėtinga yra atlikti ir rezultatyvų perdavimą.

Tau asistuoti komandos draugui labiau patinka nei mušti pačiam?

Taip, visada taip buvo. Net vaikystėje. Aišku, malonu ir pačiam įmušti, bet didesnį malonumą jaučiu, padėdamas tai padaryti kitam. Ypač, kai tas perdavimas yra gražus.

Jeigu paskutinėse sezono rungtynėse su „Žalgiriu“ kas nors pasiūlytų lygiai vieną rezultatyvų perdavimą. Imtum?

Man svarbiau, kad komanda laimėtų (šypsosi).

Būtent toks tikslas?

Žinoma. Tik pergalė.

fkt.lt