J. Mourinho apkaltino C. Ronaldo dėl 2012-ųjų nesėkmės Čempionų lygoje

Dabartinis Londono „Chelsea“ treneris Jose Mourinho ankstesnę nesėkmę UEFA Čempionų lygoje su Madrido „Real“ klubu suvertė ant geriausio pasaulio futbolininko Cristiano Ronaldo pečių.

Strategas į Ispaniją atvyko 2010-aisiais, iškart po to, kai šį trofėjų laimėjo vadovaudamas Milano „Inter“, tačiau su Madrido komanda jam per tris sezonus pavyko pasiekti tik tokį patį skaičių turnyro pusfinalių.

Arčiausiai patekimo į finalą „karališkasis klubas“ buvo 2011-12 metų sezone, kai atsakomajame mače prieš Miuncheno „Bayern“ prireikė 11 metrų baudinių serijos. Visgi netikslūs Ronaldo, Kaka ir Sergio Ramoso smūgiai į finalą leido žengti vokiečiams.

Dabar Mourinho ruošiasi pirmajam „Chelsea“ grupių etapo mačui prieš Gelzenkircheno „Schalke“, bet vis dar nepamiršo, kaip jo stabiliausias baudinių mušėjas suklupo lemiamu momentu.

„Du Čempionų lygos trofėjai esant treneriu padarė mano karjerą ypatinga,“ portugalas pasakojo TVI24.

„Taip pat esu buvęs ir keliuose pusfinaliuose. Kai kurie pralaimėjimai buvo labai sunkiai pakeliami, ypač prisiminus Liverpool įvartį, kurio iš tiesų nebuvo 2005-aisiais bei 2012-ųjų 11 metrų baudinių seriją, kai mūsų pirmas pasirinkimas [Ronaldo] išėjo ir pramušė.“

Mourinho taip pat paneigė kalbas, kad jis gali perimti Portugalijos rinktinės vairą iš neseniai atleisto Paulo Bento.