J. Mourinho: mačai prieš "Brighton" ir "Sevilla" žymiai svarbesni nei derbis su "Liverpool"

"Manchester United" treneris Jose Mourinho tikina, kad laukiantys mūšiai su "Sevilla" ir "Brighton & Hove Albion" jo komandai bus žymiai svarbesni nei užvakar vykęs derbis prieš "Liverpool".

"Raudonieji velniai" vienus pagrindinių savo konkurentų "Premier" lygos akistatoje palaužė rezultatu 2-1 bei nuo jų atitrūko per penkis taškus.

Tuo tarpu su "Sevilla" laukia akistata UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje, o "Brighton" reikės įveikti keliaujant link FA taurės pusfinalio.

"Sevilla" ir "Brighton" yra svarbesni nei "Liverpool", - kalbėjo Mourinho. "Liverpool" yra "Liverpool", "Liverpool" yra didžiulė dvikova, "Liverpool" yra mačas prieš rimtą konkurentą dėl stipriausiųjų ketverto, bet niekas nėra nuspręsta."

"Turime sužaisti dar aštuonis mačus, taigi, žaisti dėl 24 taškų, tačiau "Brighton" yra gyvenimo ir mirties klausimas bei "Sevilla" yra gyvenimo ir mirties klausimas, tad ateinančios dvejos rungtynės yra daug svarbesnės nei paskutiniosios."

Pirmoji Čempionų lygos akistata su ispanais baigėsi nulinėmis lygiosiomis, tačiau strategas puikiai supranta, kad nesėkmingas rezultatas atsakomojoje dvikovoje priverstų pamiršti visus iki šiol išvargtus "Man United" pasiekimus.

"Manau, jog moderniame futbole gyvenimas vyksta nuo dienos iki dienos, nuo savaitės iki savaitės, nuo mačo iki mačo, o mes mačą turime po dviejų dienų", - pridūrė Mourinho. "Galiu įsivaizduoti, jeigu antradienį pralaimėsime "Sevilla", visi pamirš tai, ką nuveikėme per pastarąsias kelias savaites."

"Tai yra modernus futbolas - turi gyventi šiuo momentu ir su tuo susitaikyti. Taigi, taip, mes nugalėjome "Chelsea", "Arsenal", "Tottenham", "Liverpool", o iš didžiojo ketverto šiuo metu nesame įveikę tik "City", bet tai nieko nereiškia, nes dabar futbole savo vertę privalai įrodyti kiekvieną dieną."