J. Mourinho: Matičius yra geriausias žaidėjas, kokį man teko treniruoti

"Manchester United" treneris Jose Mourinho tikina, kad jam nėra tekę dirbti su geresniu futbolininku nei Nemanja Matičius.

Atraminis saugas šią vasarą į "raudonųjų velnių" gretas persikėlė iš Londono "Chelsea", kur palikęs Lisabonos "Benfica" taip pat atvyko portugalo pageidavimu.

Įdomu, jog Mourinho per savo karjerą yra dirbęs su didžiuliu būriu žvaigždžių, įskaitant keturiskart "Ballon d'Or" laimėtoją Cristiano Ronaldo. Visgi, serbą jis vertina labiau.

"Kalbant apie Matičių, negaliu pasakyti, kad per savo karjerą turėjau geresnių už jį vaikinų", - "Man United" vairininkas pasakojo "The Times".

"Su manimi jis turi kai ką, kas bus prisimenama amžinai. Tai buvo mačas, kuriame jis sėdėjo ant suolo, aš jį išleidau 45-ąją minutę ir pakeičiau 70-ąją ar 75-ąją minutę."

"Spauda nori istorijos. Spauda nori kraujo."

"Mano kraujo, jo kraujo, ar abiejų. Jam buvo tikrai liūdna. Aš taip pat buvau liūdnas, nes tai nėra kažkas smagaus. Tai yra tai, ką aš esu padaręs tik du kartus per savo karjerą."

"Visgi, kitą dieną jis atėjo prie manęs ir pasakė: "Aš nesu laimingas, bet tai - mano kaltė. Aš nelaimingas dėl to, ką su manimi padarėte, tačiau tai yra mano kaltė, nes, atsižvelgiant į tai, kaip žaidžiau, keitimą galiu suprasti. Taigi, judėkime toliau."

"Toliau mes judėjome nelabai ilgai, nes po kelių savaičių aš buvau atleistas."

"Vis dėlto, jis yra vienas iš mano vaikinų. Jis buvo vienas iš mano vaikinų, su kuriais išlikome artimi netgi tais metais, kai kartu nedirbome. Taigi, aš žinau, kad čia yra didelis vyras, tik dar labiau subrendęs."

Matičius naujajame klube prisitaikė labai greitai ir iškart prasimušė į "Man United" startinę sudėtį.