J. Mourinho: ne visi poetai tampa nugalėtojais

Žodžio kišenėje neieškantis kontraversiškasis Jose Mourinho neslėpė savo džiaugsmo po laimėto UEFA Europos lygos trofėjaus ir užsiminė apie nugalėtojų mentalitetą.

Jose Mourinho vadovaujama "Manchester United" komanda vakar įvykusiame Europos lygos finale rezultatu 2-0 nugalėjo Amsterdamo "Ajax" ir užsitikrino vietą 2017-18 metų sezonui Čempionų lygos grupių etape.

Nepaisant to, kad "raudonieji velniai" "Premier" lygoje liko vos šeštoje pozicijoje, J. Mourinho savo klubui šį sezoną atnešė tris titulus - taip pat iškovojo "Community Shield" ir Anglijos lygos taurės trofėjus.

Iškart po finalo sulaukęs klausimo apie pernelyg gynybinį savo komandos žaidimą, J. Mourinho nevyniojo žodžių į vatą: "Futbole yra daugybė poetų, tačiau ne visi jie tampa nugalėtojais."

"Esu patenkintas savo vyrais ir visu sezonu, kuris man buvo vienas sunkiausių karjeroje. Trys iškovoti titulai ir patekimas į Čempionų lygą tikrai nėra blogai. Manau, kad 2-4 vietas "Premier" lygoje užėmusios komandos būtų sutikusios sezoną užbaigti taip, kaip mes.

Džiaugiuosi ir dėl klubo, kuris tapo pirmuoju, iškovojusiu visus įmanomus trofėjus. Labai norėjome sugrįžti į Čempionų lygą laimėjus šį turnyrą", - pridūrė portugalas.

Paklaustas apie galimus vasaros transferus, J. Mourinho tik užsiminė, kad savo kandidatus jis yra perdavęs klubo vadovybei, o pats dabar kuriam laikui norės visiškai pailsėti nuo futbolo.