J. Mourinho: nemanau, kad "Arsenal" žaidė geriau už mus

Jose Mourinho pirmą kartą Anglijos "Premier" lygoje turėjo pripažinti Arsene'o Wengero vadovaujamos Londono "Arsenal" ekipos pranašumą, tačiau net ir po pralaimėjimo strategas nepraleido progos įgelti "kanonieriams".

Vakar įvykusiose "Premier" lygos 36-ojo turo rungtynėse "Arsenal" ekipa rezultatu 2-0 nukovė ne stipriausia sudėtimi žaidusią "Manchester United" ekipą. Tai buvo pirmoji A. Wengero pergalė prieš J. Mourinho per 13 Anglijos pirmenybių rungtynių.

J. Mourinho po rungtynių užsiminė, kad pralaimėjimą galėjo lemti nedidelis žaidėjų pasirinkimas, tačiau didžiavosi savo komanda už parodytą kovą ir mėginimus laimėti rungtynes.

"Taip, visas dėmesys yra sutelktas į Europos lygą", - apie pagrindinių žaidėjų pataupymą prieš atsakomąjį pusfinalio mačą kalbėjo J. Mourinho.

"Kad ir kokia šiandien buvo sudėtis, mūsų tikslas buvo tas pats - laimėti rungtynes. Jūs galite sakyti, kad mes nežaidėme su geriausias savo žaidėjais, dabartiniais pirmais pasirinkimais, tačiau negalite pasakyti, jog mes nebandėme laimėti. Tą bandysime daryti per likusias tris "Premier" lygos rungtynes", - teigė strategas.

J. Mourinho taip pat kalbėjo apie individualius žaidėjų pasirodymus. Pavyzdžiui, Chrisui Smallingui su Philu Jonesu tai buvo pirmos rungtynes po ilgos pertraukos, o dešiniojo krašto gynėjo pozicijoje pasirodė akademijos auklėtinis Axelis Tuanzebe.

"Man labai patiko individualūs žaidėjų pasirodymai, tačiau negaliu pasakyti, jog nesidžiaugiau ir pačiu komandos žaidimu. Nelaimėjome šių rungtynių, nes nepelnėme įvarčių, tačiau progų tikrai turėjome. 

"Arsenal" klubui šiek tiek sekėsi, ypač pelnant pirmąjį įvartį. Nėra lengva treneriui per kelias dienas pakeisti startinę sudėtį ir palaikyti tą patį žaidimą. Vis dėlto pačiu žaidimu tikrai nesu nusivylęs - žaidėme organizuotai ir gana sėkmingai gynėmės.

"Arsenal" tikrai nebuvo geresni už mus, tačiau juos tenka pasveikinti su pergale", - užbaigė J. Mourinho.