J. Mourinho: sirgaliai klausosi idiotų

Penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje - dar vienas Jose Mourinho šou. "Manchester United" treneris šįkart prieštaravo televizijos ekspertų nuomonei, jog "Sevilla" nieko nenuveiks UEFA Čempionų lygoje.

Kai kurie komentatoriai Ispanijos ekipą nurašė dar prieš jos aštuntfinalio akistatą su "raudonaisiais velniais". Pavyzdžiui, buvęs Londono "Chelsea" ir "Man United" žaidėjas Ray'us Wilkinsas sakė, kad "Sevilla" Anglijos čempionate kovotų dėl išlikimo.

Vis dėlto, Vincenzo Montellos auklėtiniai iš stipriausio Europos turnyro sugebėjo eliminuoti antrąją vietą "Premier" lygoje užimančią Mourinho kariauną, kuriai dabar belieka ruoštis FA taurės rungtynėms prieš "Brighton & Hove Albion".

"Manote, jog "Sevilla" neturi žaidėjų, kurie tiesiai patektų į mano komandą?" - kalbėjo portugalas.

"Negaliu jų įvardinti, nes jei įvardinčiau, jų agentai šokinėtų iš laimės. "Sevilla" gretose yra daug futbolininkų, kurie žaistų mano komandoje."

"Taigi, sirgaliai skaito daug to, ką rašo žmonės, jie klausosi to, ką žmonės sako. Tie žmonės, kurie rašo ir tie žmonės, kurie kalba, yra žmonės su daugybe idėjų. Anksčiau vadindavau žmones su daugybe idėjų idealistais arba idiotais. Jie gali būti ir vienais, ir kitais."

"Mano žodyne, kuris yra gyvenimo žodynas, tie, kurie klausosi ideologų, jie taip pat klauso idiotų."

Mourinho vėliau taip pat sakė nenorintis, kad sirgalių keliami tikslai "Man United" žaidėjams sumažėtų - jie tiesiog turi susitaikyti su nesėkmėmis, nes taip jie taps stipresniais.