J. Mourinho sukritikavo ir "Man City" išlaidavimą

Vakar ironiškai atsiliepęs apie 75 mln. svarų sterlingų už Virgilą van Dijką sumokėjusį Jurgeną Kloppą, šiandien "Manchester United" strategas Jose Mourinho skundžiasi "Manchester City" išlaidavimu.

"Raudonieji velniai" šiuo metu nuo "Premier" lygos lyderių atsilieka jau 15 taškų ir, pasak portugalo, taip yra todėl, kad jis negali sau leisti ant kiekvieno futbolininko išleisti po 100 mln. svarų.

"Miestiečių" vairininkas vasaros perėjimų lango metu itin sustiprino komandą įsigydamas gynėjus Benjaminą Mendy, Kyle'ą Walkerį ir Danilo, vartininką Edersoną, atakuojantį saugą Bernardo Silvą bei jaunąjį talentą Douglasą Luizą. Šie pirkiniai iš viso atsiėjo 221,5 mln.

"Jūs manote, kad klubas gali čia ir dabar paimti 600 mln. svarų bei tiesiog įsigyti šešis žaidėjus po 100 mln.? Klubas to padaryti negali", - Mourinho pasakojo oficialiam "Man United" tinklalapiui.

"Negaliu tikėtis, jog klubas tai padarys, taigi, tai nėra kritinis dalykas. Galite matyti, kokia dabar yra rinka, ypač žvelgiant į aukščiausio lygio komandas. Visgi, žinote, nesumenkinant nė kiek "Manchester City", Pepo, jo štabo ir žaidėjų nuopelnų, nes jie tikrai jų nusipelno, Pepui atvykus jis turėjo Anglijos rinktinės vartininką (Joe Hartą - red. past.), tačiau šis jam nepatiko, todėl jis įsigijo  "Barcelona" vartininką (Claudio Bravo - red. past.), o nepatikus ir šiam, jis nusipirko dar vieną (Edersoną - red. past.). Dabar jam patinka viskas."

"Jis turėjo Zabaletą bei Kolarovą - du gerus, tačiau vyresnius nei 30 metų žaidėjus. Jis norėjo juos pakeisti, bet pakeitė ne dviem, o trimis futbolininkais. Vienu iš "Tottenham" (Kyle'u Walkeriu - red. past.), vienu iš "Monaco (Benjaminu Mendy - red. past.) bei vienu iš Madrido "Real" (Danilo - red. past.)."

"Ar mes galime vienu metu įsigyti šešis ar septynis žaidėjus? Ar galime investuoti 600-700 mln. svarų? Ne. Taigi, situacija yra sunki. Manau, jog pastaraisiais metais rinka juda ta kryptimi, kur tu arba priklausai tiems klubams, kurie neturi ribų bei tiesiog perka, ką nori, jiems neegzistuoja finansinio skaidrumo taisyklės, jiems neegzistuoja niekas - tiesiog darai, ką nori - arba tau yra sunku."

Mourinho kritikuojamas "Manchester City" šį sezoną "Premier" lygoje prarado vos du taškus.