J. Wilshere'as: Wengeras man buvo leidęs palikti "Arsenal"

Jackas Wilshere'as atskleidė, kad prieš prasidedant sezonui buvo sulaukęs trenerio Arsene'o Wengero leidimo palikti Londono "Arsenal".

Iki jo sutarties pabaigos vis dar lieka vos keli mėnesiai, o vasarą jis atsigavinėjo po eilinės traumos, tad prancūzas buvo pasiryžęs atsisveikinti su namuose užaugintu talentu.

Vis dėlto, nors praėjusį sezoną apskritai buvo išnuomotas "Bournemouth", šiemet saugas sugebėjo sugrįžti į "kanonierių" sudėtį bei keleriose rungtynėse netgi ryšėjo kapitono raištį.

"Tai buvo nuoširdus pokalbis", - kalbėjo Anglijos rinktinėms mačams besiruošiantis Wilshere'as. "Viskas kaupėsi jau kurį laiką."

"Visi žinojo, kad iki mano kontrakto pabaigos buvo likę metai ir prieš tai buvau paskolintas, patyriau traumą bei iš tiesų nebuvau jo planuose. Jis tiesiog pasakė: "Šiuo momentu sutarties tau siūlyti neketiname, taigi, jeigu gali ją gauti kur nors kitur, gali išvykti."

Nepaisant to, Wilshere'as nusprendė likti Šiaurės Londone ir šį sezoną jis jau sužaidė 31 susitikimą.

"Žinoma, nesidžiaugiau tuo, ką sakė treneris, tačiau tuo pat metu dalis manęs jau tai žinojo", - pridūrė 26-erių metų futbolininkas.

"Viskas, ko man reikėjo, buvo šiek tiek aiškumo dėl savo padėties klube. Kaip jaučiausi po to? Tai mane privertė susimąstyti. Jis buvo sakęs, kad galiu kautis dėl savo pozicijos ir, jei gerai pasirodysiu "Carabao" taurėje bei Europos lygoje, tuomet turėsiu šansą."

"Iki transferų lango pabaigos buvo likusios trys ar keturios savaitės, bet neradau nieko, ko norėjau, ir nebuvau visiškai sveikas. Taigi, nusprendžiau atgauti savo fizinę formą. Visada tikėjau galintis grįžti į savo vietą aikštės viduryje bei ją išlaikyti, jei būsiu sveikas."

"Buvau panašioje situacijoje dar metais anksčiau. Sugrįžau iš Europos čempionato ir patyriau traumą ruošiantis sezonui, tad nebuvau komandoje per pirmuosius kelis susitikimus. Žinojau, kad toje savo karjeros stadijoje turiu žaisti, nes dar prieš metus buvau praleidęs daug futbolo. Negalėjau tiesiog kilti nuo suolo, taigi, išvykau į "Bournemouth". Daug žmonių su tuo sprendimu nesutiko, bet sužaidžiau daug rungtynių ir įrodžiau, kad vis dar tai sugebu."

"Taigi, kai treneris pasakė, jog galiu išvykti, aš nebegalvojau, kad man reikia sužaisti daugiau rungtynių. Buvo svarbiau pilnai pasveikti bei įrodyti savo galimybes. Kai buvau "Bournemouth" gretose, sugrįžimas čia visada buvo pagrindinis tikslas. Norėjau būti būtent čia."

Wilshere'as šį sezoną įmušė du įvarčius bei atliko penkis rezultatyvius perdavimus.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...