J.Marazas: „Svarbiausia buvo suprasti, kad tai ne vaikų žaidimas“

Patekęs į A lygą „Trakų“ klubas kiekvienais metais deleguoja bent po vieną itin jauną futbolininką: 2014 – aisiais tai buvo devyniolikmečiai Justinas Januševskis ir Povilas Malinauskas, po metų – devyniolikmetis Donatas Šėgžda, 2016 – aisiais – aštuoniolikmetis Oscaras ir šešiolikmetis Matas Gudaitis, šiemet – septyniolikmetis Justinas Marazas. Pastarasis tapo antru jauniausiu šio sezono futbolininku A lygoje.

Tiesa, J.Marazas stipriausiame šalies divizione kol kas praleido tik keturias su puse minutės, tačiau jos pasitikėjimo prasme futbolininkui neabejotinai taps daug svarbesnės nei tie keli prisilietimai prie kamuolio.

„Tos keturios minutės A lygoje man labai svarbios. Aš džiaugiuosi net tuo, kad patenku į aštuonioliktuką, tai galite tik įsivaizduoti, koks nuostabus jausmas būnant septyniolikos debiutuoti stipriausiame šalies divizione“, – pokalbį su oficialia „Trakų“ svetaine pradėjo jaunasis riteris.

Į aštuonioliktuką treneris pastaruoju metu traukia gan dažnai. Kokios mintys sukasi apšilinėjant?

Visada mintyse sau sakau: “kaip norėčiau, kad pagaliau išleistų”. Tiesa, per daug vilčių nedėdavau. O su „Kauno Žalgiriu“, kai komandos draugai įmušė trečiąjį įvartį, pagalvojau, kad galbūt atėjo tas vakaras. Po ketvirto įvarčio tas tikėjimo jausmas tapo dar didesnis.

Ir staiga tai virto tiesa..

Tiesą sakant, drebėjo visas kūnas (šypsosi). Jaudinausi, nes toks įvykis sukėlė didžiulį džiaugsmą.

Iki A lygos nemažai prakaito buvo išlieta ir pirmoje lygoje. Kaip nepasimesti toje pirmoje lygoje, kai žengi į ją tiesiai iš vaikų čempionato?

Pirmiausiai reikėjo suprasti, kad tai nebe vaikų žaidimas. Labai stengiausi, iš tikro išliejau daug prakaito, žinojau, kad bus sunku, tačiau pasirinkimo neturėjau. Visada norėjau žaisti, tad tokios progos praleisti negaliu.

Šiemet “Trakai B” yra viena jauniausių komandų pirmoje lygoje. Kur jūsų stiprybė?

Nežinau, ar galima pavadinti tai komandos stiprybe, bet mes esame labai užsispyrę, užsispyrę ir į aikštę einame tik dėl pergalės.

Iškart po debiutinių rungtynių A lygoje, minėjai, kad motyvacijos dabar bus dar daugiau. Kuo pasireikš ta motyvacija?

Tuo, kad noras grįžti į aikštę A lygos tapo dar didesnis. Esu maksimaliai motyvuotas ir maksimaliai dedantis pastangas žaisti ne keturias minutes, o žymiai daugiau. Stengsiuosi, kad tai įvyktų kuo greičiau.