"Jonava" septyniais įvarčiais nubaudė Dzūkijos klubą

Futbolo klubas „Jonava” paskutinėse draugiškose rungtynėse prieš pradedant 3-iąjį sezoną A lygoje Marijampolėje sutriuškino DFK Alytaus „Dainavos” ekipą įspūdingu rezultatu rezultatu 7:1.

Nuo pat rungtynių pradžios FK „Jonava” žaidė užtikrintai ir agresyviai, rodydami, jog yra pranašesni už savo oponentus. Jau 8-tąją minutę puolėjas Tomas Salamanavičius turėjo puikų šansą atidaryti savo įvarčių sąskaitą šiose rungtynėse, tačiau pristigo taiklumo – kamuolys atsimušė į skersinį. Tačiau priešininkų džiaugsmas truko neilgai – K. Heh agresyviai sužaidė dešiniajame aikštės kampe ir taikliai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur atakos smaigalyje atsidūrė Ernestas Veliulis. Saugas galva pasiuntė kamuolį į vartus ir leido jonaviečiams įgyti persvarą. Už penkiolikos minučių FK „Jonava” persvarą padvigubino – kamuolį į vartus pasiuntė Marius Činikas, pelnydamas savo pirmąjį įvartį vilkint Jonavos marškinėlius. Tačiau gynėjas vienu įvarčiu nepasitenkino – 42-ąją minutę technišku smūgiu iš baudos aikštelės prieigų dar kartą nuginklavo Dzūkijos regiono komandos vartininką. Teisėjui paskelbus pertrauką, Jonavos ekipos stovykloje tvyrojo labai pakili nuotaika.            

Po pertraukos vaizdas aikštėje nepakito – jonaviečiai kontroliavo kamuolį didžiąją laiko dalį. Jau 51-tąją minutę, FK „Jonava” pridėjo ketvirtąjį įvartį į savo sąskaitą – sėkmingai baudos aikštelėje sužaidęs puolėjas Laurynas Stonkus privertė Alytaus ekipos vartininką traukti kamuolį iš tinklo. 60-tąją minutę įvarčių fiestą aikštėje pratęsė komandos legionierius Kler Heh. Tačiau nepaisant triuškinamo rezultato, FK „Jonavos” ekipai daugiausia džiaugsmo suteikė aikštėje pasirodęs Karolis Šilkaitis. Saugas paneigė visas gydytojų prognozes ir po kelio kremzlės operacijos reabilitavosi rekordiniu greičiu. Jau 75-tąją minutę saugas puikiai sužaidė varžovų apsuptyje, apsivarė priešininkų ekipos gynėjus ir taikliai atakavo vartus. Vos po dešimties minučių, Karolis pridėjo antrąjį savo įvartį, taip pelnydamas pirmąjį savo dublį 2018-siais metais! DFK Alytaus „Dainavos” ekipai pavyko sušvelninti rezultatą prieš pat rungtynių pabaigą, tačiau tai nesumažino FK „Jonavos” ekipos džiaugsmo dėl puikios pergalės.

Perspektyvusis saugas Karolis Šilkaitis po rungtynių buvo labai laimingas:

 „Buvau priverstas pasidaryti operaciją – susidėvėjo kelio kremzlė. Pagal gydytojų prognozes, turėjau sugrįžti į antrąjį A lygos čempionato ratą. Tačiau sunkaus darbo, žmonių tikėjimo ir pagalbos dėka, reabilitacija praėjo nuostabiai, jaučiausi puikiai ir nutariau nesitaupyti. Buvau labai išsiilgęs futbolo. Mačiau, jog turime labai daug potencialo ir norėjosi kuo greičiau prie to prisidėti. Tikrai nuostabus jausmas pelnyti dublį tik grįžus po traumos, norisi padėkoti visiems prie to prisidėjusiems. Manau, jog mūsų ekipos laukia puikus sezonas.”