Jonaviškis A.Rocys: „Norime kilti turnyro lentelėje“

Svarbią pergalę praėjusiame ture iškovojusi „Jonava“ tą patį norės pakartoti ir savo namų stadione. A lygos XIII ture jonaviškiai susitiks su lentelės kaimynu Utenos „Uteniu“.

Praėjusią savaitę Jonavos miesto futbolininkai iš Klaipėdos grįžo pakilios nuotaikos: jie antro kėlinio pabaigoje 1:0 po tikslaus Maksimo Marusičiaus smūgio įveikė vieną čempionato lyderių „Atlantą“, be to, antrą kartą sezone sugebėjo nepraleisti įvarčio. Klubo saugo Artūro Rocio teigimu, pergalė komandai suteikė daugiau motyvacijos.

„Treneriai ir žaidėjai patenkinti, iškovoti trys taškai buvo tarsi papildomas oras visai komandai, motyvuoja toliau siekti tik pergalių. Be to, komandinė gynyba pagerėjo, o ir savo progas puolime išnaudojome“, – praėjusias rungtynes prisiminė „Jonavos“ futbolininkas.

Gegužės 23 d. į Jonavą atvyksiantis naujo stratego iš Ispanijos Davido Campanos Piquero vedamas „Utenis“ (5 vieta, 15 taškų) šiame sezone jau pateikė ne vieną staigmeną. Uteniškiai dar sezono pradžioje įveikė Vilniaus „Žalgirį“, o paskutiniuose A lygos turuose netikėtai įveikė „Trakus“, mače su Marijampolės „Sūduva“ tik per pridėtą teisėjo laiką išleido tašką iš rankų. Paskutiniame ture dešimtyje likęs „Utenis“ atsilaikė prieš Kauno „Stumbrą“, o be įvarčių pasibaigusiose rungtynėse klubai pasidalijo po tašką. Sezono pradžioje Visagine vykusiame „Utenio“ ir „Jonavos“ pirmame susitikime po Jevgenijaus Morozo ir Tomo Salamanavičiaus įvarčių pirmoje rungtynių dalyje klubai išsiskyrė taikiai 1:1.

„Tuomet aikštės kokybė neleido žaisti tokio futbolo, kokį mokame, bet tai galėsime parodyti rytojaus susitikime. „Utenis“ šį sezoną išties atrodo labai gerai, renka taškus su visomis komandomis, žaidžia ir kovoja iki pat galo, tad mūsų laukia sunkus susitikimas. Mes taip pat turėsime kovoti iki galo. Jų žaidimas tikrai neblogas, komanda, matyti, gerai juda ir yra susižaidusi“, – varžovus įvertino A. Rocys.

Saugo teigimu, dėl pergalės virs arši kova, mat ji abiem lentelės kaimynams, kuriuos skiria trys taškai, leistų pasigerinti savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Be to, jonaviškiai namuose kol kas šventė tik vieną pergalę, tad savo gerbėjams jie vėl nori padaryti šventę.

„Šis susitikimas bus šešių taškų rungtynės. Kadangi esame lentelės kaimynai, tiek mes, tiek jie stengsimės tik laimėti, kitokių kalbų net nėra. Ir toliau norime kilti turnyrinėje lentelėje, nes apetitas kyla bevalgant. Be to, žaisime savo gerbėjų akivaizdoje, todėl tikrai stengsimės padaryti šventę ir pažadame kovą“, – prieš artėjantį susitikimą kalbėjo saugas.

„Jonavos“ ir „Utenio“ rungtynės antradienį (gegužės 23 d.) miesto centriniame stadione prasidės 18 val.