„Jonavos“ futbolininkas dalyvavo „Kalėdinėse žaidynėse“

Gruodžio 5 dieną Jonavos sporto arena nušvito vaikų šypsenomis, mat čia vyko tradicinės šalies vaikų globos namų „Kalėdinės Žaidynės’17“, prie kurių prisijungė ir „Jonavos“ futbolininkai. 

Organizatorių teigimu, visų laukiama šventė ne tik tobulina vaikų suvokimą apie sportą, kaip puikią laisvalaikio praleidimo formą, skatina ruoštis ir gerinti rezultatus visus metus, bet kartu ir ugdo komandinę dvasią, tarpusavio pasitikėjimą bei suteikia daugybę gerų emocijų prieš didžiąsias metų šventes. „Kalėdinių Žaidynių’17“ metu išaiškinamos metų sportiškiausios komandos kvadrato, krepšinio, futbolo ir netradicinių estafečių rungtyse.

Šiemet žaidynių dalyvius nudžiugino Martyno Kavaliausko koncertinė programa, akrobatiniai bei šunų dresūros pasirodymai, susitikimas su Jonavos FK „Jonava“ futbolininkais, Lietuvos kariuomenės kariūnais. Šiemet futbolininkai kartu su Lietuvos futbolo federacija vaikams surengė futbolo turnyrą, po kurio buvo apdovanoti labiausiai išsiskyrę ir aktyviausiai dalyvavę vaikai. Teisėjais čia buvo „Jonavos“ futbolininkai, kurie ir sprendė, kurie vaikai nusipelnė gauti klubo įsteigtus prizus.

„Labai smagu buvo sudalyvauti ir pabūti su vaikais. Žiūrėdamas į juos pats save prisiminiau, kai buvau mažas. Šie vaikai šiek tiek kitokie, nei mes buvome: labiau aktyvūs, tiesiog sprogsta energija, visur noriai dalyvauja. Jie – tikri energijos užtaisai. Teisėjavome jų futbolo turnyrui, iš karto pastebėjau, kad yra labai gabių, išsiskiriančių jaunųjų futbolininkų. Labai išsiskyrė merginos, jos net vaikinams nurodinėdavo ką ir kaip daryti. Aktyviausius ir geriausius dalyvius po turnyro apdovanojome“, – pasakojo „Jonavos“ gynėjas Aurimas Tručinskas.

„Kalėdinės Žaidynės“ yra rengiamos nuo 2011 m. Kasmet jas globoja geriausi šalies atletai, sporto pasaulio asmenybės.