Jubiliejinį sezoną "Žalgiris" nori pradėti skambiai

FK „Žagiris“ jau šį sekmadienį Supertaurės akistatoje antrą kartą iš eilės susigrums su naujojo trenerio vedamais „Trakais“. Alkanų varžovų trofėjų lentyna kol kas tuščia, o žalgiriečiai gali iškovoti jau penkioliktą titulą nuo 2012 metų.

Sostinės klubo strategas Valdas Dambrauskas ir komandos futbolininkai itin laukia jubiliejinio – 70-ojo sezono įžangos „Sportimos“ manieže: „Visi žaidėjai ir treneriai nekantriai laukiame pirmųjų rungtynių. Tai – sezono pradžia. Tikimės, kad „Sportimos“ maniežas bus pilnas ir žiūrovai galės mėgautis geru futbolu. Sezono pradžioje niekada nežinai, ko laukti. „Trakai“ su nauju treneriu pratinasi prie naujų reikalavimų, naujo žaidimo tempo, naujos schemos. Pirmos rungtynės yra savotiška žvalgyba. Supertaurė – trofėjus iš vienerių rungtynių, kur galima pažiūrėti, ko laukti iš komandos ateinantį sezoną.“

Pasikeitus Supertaurės turnyro reglamentui, komandos nežais pratęsimo, o po 90 minučių muš baudinius. Anot „Žalgirio“ trenerio, pernai radusio svarbaus rezervo, kuris žibėjo per pratęsimą, tokie pokyčiai ekipai neaktualūs.

„Pratęsimo visiškai nesureikšminu, tik neseniai sužinojau, kad jo nebus. „Žalgiris“ du finalus laimėjo per pratęsimą, bet, manau, kad tai nėra pagrindinis faktorius. Sezono eigoje „Žalgiris“ turi mažiausiai traumų ir gali varijuoti sudėtimi, manau, čia ir buvo esminiai faktoriai, kodėl „Žalgiris“ laimėjo. Favoritai ateina nuo pasitikėjimo, kaip esi tam pasiruošęs. Esame geroje formoje, pakankamai gerai pasiruošę, turėjome labai gerą pasiruošimo laikotarpį, labai gerą stovyklą Turkijoje, kur galėjome žaisti gerose aikštėse geras rungtynes su gerais priešininkais. Tai tikrai mums padės sekmadienį“, – teigė strategas, džiaugdamasis sėkmingu pasirengimu sezonui ir naudinga stovykla Turkijoje.

Taip pat V.Dambrauskas prisiminė išskirtinę ir kol kas paskutinę žalgiriečių baudinių seriją, kurios metu į vartus teko smūgiuoti net vartininkams. 2015 metais Brazilijoje „Žalgiris“ rezultatu 11:10 palaužė Resifės „Santa Cruz“ futbolininkus.

„Kol kas tikrai nesipraktikavome mušti baudinių, nors neatmetame galimybės, kad tą padarysime. Trenerio darbas – numatyti absoliučiai visus variantus. Baudinių serijai nesiruošiame, nes tikimės viską išspręsti per 90 minučių. Jeigu reikės, žaidėjai tam bus tikrai pasiruošę. Paskutinį kartą mušėme baudinius turnė Brazilijoje 2015 metais. Žaidėme turnyrą iš vienerių rungtynių dideliame stadione ir su gera komanda, kuris buvo prilygintas Supertaurei. Rungtynės pasibaigė 1:1, o baudinių serija buvo labai užsitęsusi, juos teko mušti net vartininkams, bet faktas, kad „Žalgiris“ tą baudinių seriją laimėjo“, – prieš kelis metus nutikusius įvykius stovykloje Pietų Amerikoje prisiminė „Žalgirio" strategas.

Praėjusiais metais Supertaurėje nekovojęs gynėjas Georgas Freidgeimas šiais metais tą padaryti galės. 2016-aisiais su Pavlodaro „Irtyš“ klubu trečią vietą Kazachstano čempionate iškovojęs futbolininkas jau spėjo išalkti trofėjų gimtinėje.

„Kiekvienas trofėjus turi didžiulę reikšmę klubui. Norime „Žalgirį“ palaikančius žmones džiuginti tais trofėjais. Po metų pertraukos esu išalkęs trofėjų, komandoje taip pat yra žaidėjų, kurie jais yra alkani. Tai – puiki galimybė papildyti jų kolekciją. „Žalgiris“ turi didelę patirtį tokiose rungtynėse, manau, tai bus mūsų stiprybė. Manau, „Žalgiris“ stiprenis nei praėjusiais metais. Pasiruošimo metu žaidėme prieš stiprius varžovus, jaučiau labai didelį malonumą žaisti futbolą, žaidėme aukštu tempu. To kažkiek pasigedau Kazachstane. Pasiruošimo sezonui rungtynės mane labai nudžiugino ir tikiuosi taip bus ir toliau“, – apibendrino 2013 m. su „Žalgiriu" Supertaurę iškovojęs G.Freidgeimas.