K. Laukžemis: Būtų gerai prisiminti tą jausmą, kai įmuši Liepojoje

Jau šį ketvirtadienį netolimoje Liepojoje, „Daugava“ stadiono futbolo aikštėn žaisti Europos lygos atrankos II etapo pirmųjų rungtynių žengs šeimininkų „Liepaja“ ir Marijampolės „Sūduva“. Pernai Latvijoje rungtyniavęs „Sūduvos“ puolėjas Karolis Laukžemis teigia, kad Liepojos ekipos žaidimo braižas šiemet pasikeitęs.

Marijampolės ir Liepojos komandos į antrąjį Europos lygos atrankos etapą pateko po dramatiškai susiklosčiusių pirmojo etapo atsakomųjų rungtynių, kurių atomazgos įvyko jau per teisėjų pridėtą laiką. Tiek klubas iš Latvijos, tiek Marijampolės futbolininkai atsakomųjų rungtynių, vykusių namų aikštėse, svarstykles persvėrė savo naudai teisėjo laikrodžiui skaičiuojant paskutines minutes.

Taip „Sūduva“ iš turnyro eliminavo Baltarusijos čempionato lyderį Soligorsko „Šachtior“ (0:0 – išvykoje, 2:1- namie), o Liepojos komanda – Belfasto „Crusaders“ iš Šiaurės Airijos (1:3 – išvykoje, 2:0 – namie).

Vienas aktyviausių „Sūduvos“ žaidėjų dvikovose su „Šachtior“ buvo Karolis LAUKŽEMIS, dar neseniai dalį savo karjeros praleidęs Latvijoje.

– Karoli, teko aikštėje žaisti su Liepojos komanda, kaip galėtumėte ją apibūdinti?

– Taip, teko žaisti su jais. Tačiau šiemetinė komanda nuo pernai metais žaidusios gerokai skiriasi. Naujas treneris, pasikeitė nemažai žaidėjų. Žaidimo braižas taip pat pasikeitęs. Galima sakyti, kad mūsų laukia akistata su įdomiais varžovais.

– Dramatiškos rungtynės su „Šachtior“ pareikalavo nemažai fizinių ir psichologinių jėgų. Ar nesijaučia nuovargio?

– Jėgų tos rungtynės tikrai pareikalavo daug. Bet jos baigėsi mūsų pergale, o tokiais atvejais atsistatyti būna žymiai lengviau (šypsosi). Dabar vėl įsitraukiame į normalų pasirengimo rungtynėms ciklą ir laukiame ketvirtadienio.

– Varžovų komandą treniruoja nevienareikšmiškai Latvijoje vertinamas treneris, gruzinas Tamazas Pertija. Kaip jis pakeitė „Liepaja“ žaidimą?

– Manau, pasikeitė pati „Liepaja“ žaidimo filosofija. Dabar jie stengiasi daugiau kontroliuoti kamuolį, valdyti jį, žaidimas atakoje grindžiamas greitais trumpais perdavimais. Kaip matyti iš rezultatų, pasikeitimai išėjo į naudą. Latvijos pirmenybėse komanda kol kas užima aukštesnę vietą, nei pernai. Sėkmingai ji sužaidė ir Europos lygos atrankos pirmajame etape.

– Esate žaidęs Liepojos „Daugava“ stadione. Galbūt yra pavykę jame ir pasižymėti įvarčiu?

– Taip, tiksliai neprisimenu galutinio rungtynių rezultato, tačiau mūsų komanda laimėjo, o ir man pavyko pasižymėti. Prisiminimai – malonūs. Norėtųsi ketvirtadienį atgaivinti šiuos prisiminimus (šypsosi) ir padėti komandai pasiekti gerą rezultatą. To tikiuosi, stengsimės tą ir padaryti.

- Kaip sakoma, „tavo žodžiai – Dievui į ausį“. Mes irgi to laukiame, tikimės ir  tikime.

 

UEFA Europos lygos atrankos II etapas

2017-07-13 Liepojos „Daugava” stadionas

19.45 „Liepaja” – Marijampolės „Sūduva“

2017-07-20 Marijampolės „Arvi” arena

19.00 Marijampolės „Sūduva“ – „Liepaja”

 

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...