Kas lemia tokius gerus "Leicester City" rezultatus? (straipsnis)

Jei po 2015-2016 metų sezono tvarkaraščio pristatymo kas nors būtų pasakęs, jog 14-tajame ture rungtynėse tarp „Leicester City“ ir „Manchester United“ klubų varžysis dvi stipriausios „Premier“ lygos komandos, šiam žmogui mažų mažiausiai būtų pasiūlyta sugrįžti į realybę. Tačiau artėjant žiemai, tokia yra Anglijos čempionato realybė. Turbūt įsivaizduoti „Manchester United“ antroje turnyro lentelės vietoje nebuvo taip sunku, tačiau tarp komandų kovosiančių dėl išlikimo priskirta „Leicester City“ ekipa jau dabar nustebino visus.

Geras komandos pasirodymas „Premier“ lygoje prasidėjo daug anksčiau, nei nuskambėjo šio sezono pradžios švilpukas. Balandžio mėnesį, tuo metu užimdami paskutinę vietą pirmenybėse, „Leicester City“ pradėjo tokį pasirodymą, kuriam prilygti negali nė viena kita „Premier“ lygos ekipa. Nuo šio laikotarpio per 22 susitikimus buvo iškovota 15 pergalių, penkis sykius sužaista lygiosiomis ir vos du kartus patirti pralaimėjimai. Kas lėmė tokį gerą „lapių“ pasirodymą? „Eurofootball.lt“ išskiria penkis faktorius, kurie labiausiai prisidėjo prie šių puikių rezultatų.

1. Palankus tvarkaraštis. Per šių 22-jų rungtynių laikotarpį „Leicester City“ su stipriausiomis Anglijos komandomis beveik nesusidūrė. Per šią seriją jiems teko pernai susidurti su „Chelsea“ klubu (patirtas pralaimėjimas), o šiemet komandai teko varžytis su „Tottenham Hotspur“ (iškovotos lygiosios) ir „Arsenal“ (patirtas pralaimėjimas) klubais. Iki pirmo rato pabaigos laukiantis tvarkaraštis („Manchester United“, „Swansea“, „Chelsea“, „Everton“, „Liverpool“ ir „Manchester City“) atrodo iš ties sunkesnis ir turėtų sudaryti daug rimtesnių problemų „Leicester City“ komandai.

2. Fenomenalūs rezultatai prieš lygos vidutiniokus ir autsaiderius. Nors „Premier“ lyga visada pasižymi pasikandžioti sugebančiomis turnyrinės lentelės vidurio ar net apačios komandomis, dabartiniai Anglijos čempionato lyderiai prieš šias komandas demonstruoja tiesiog neįtikėtinus rezultatus. Iš 22-jų rungtynių serijos išėmus tris susitikimus su prieš tai paminėtais klubais, rezultatai tampa dar labiau įspūdingi – 15 pergalių, 4 lygiosios ir nė vieno pralaimėjimo(!).

3. Nepalaužiamas charakteris. Šį sezoną „Leicester City“ demonstruoja itin kovingą žaidimą ir niekada nepasiduoda. Kai komanda įsiverždavo į priekį, jie pranašumą išvaistė tik kartą – susitikime su „Arsenal“ klubu. Likusius 6 kartus ekipa šventė pergalę. Tačiau komanda lygiai taip pat gerai žaidžia ir įvartį praleidusi pirma. Atsilikdami vienu įvarčiu jie sykį šventė pergalę, o du kartus varžybas baigė lygiosiomis. Pralaimėjimo komanda nepatirdavo net tada, kai varžovai į jų vartus pirmieji pasiųsdavo du tikslius smūgius. Tais atvejais komanda taip pat du sykius iškovojo lygiąsias, o sykį išplėšė pergalę.

4. Puikus krašto saugų žaidimas.  Komandos krašto saugai Marcas Albrightonas ir Riyadas Mahrezas yra du iš labiausiai neįvertintų žaidėjų „Premier“ lygoje. Šį sezoną Albrightonas jau spėjo pasižymėti įvarčiu ir penkiais rezultatyviais perdavimais, o jo kolega demonstruoja dar geresnius rezultatus. Pernai, už „Premier“ lygos standartais juokingą pusės milijono eurų sumą į komandą atvykęs žaidėjas, nesugebėjo itin išsiskirti, tačiau 4 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai per sezoną nėra blogas rezultatas krašto saugui. Tiesa, tenka pripažinti, kad pernykštis žaidimas nublaksta prieš tai, ką Alžyro rinktinės narys demonstruoja šiemet – 7 įvarčiai ir 5 rezultatyvūs perdavimai vos per dvyliką susitikimų. Prilygti tokiems rezultatams negali nė vienas kitas „Premier“ lygos krašto saugas.

5. Jamie Vardy. Puolėjas yra labiausiai spaudoje minimas „Leicester City“ žaidėjas ir tai yra daroma ne be priežasties. Vardy ne tik pasižymėjo jau dešimtyje rungtynių iš eilės, tačiau ir nė sykio šį sezoną nepaliko aikštės be įvarčio ar rezultatyvaus perdavimo. Ieškoti kitų žaidėjų su tokiu pasiekimu yra tiesiog neverta - anglas demonstruoja tokį stabilumą, kurio pakartoti nesugeba ne tik „Premier“ lygos žvaigždės, tačiau ir kitose stipriausiose Europos lygose žaidžiantys geriausi Pasaulio futbolininkai. Visai neblogai kaip žaidėjui, kuris prieš 2012 metais papildydamas „Leicester City“ gretas buvo žaidęs vos penktoje pagal pajėgumą Anglijos lygoje.

 

Ar gali „Leicester City“ ir toliau priversti visus jais stebėtis ir pakovoti dėl aukščiausių vietų „Premier“ lygoje? Į šį klausimą pirmuosius atsakymus galėsime sužinoti dar prieš Naujuosius metus, pasibaigus šiam sunkiam šešių rungtynių išbandymui.

„Leicester City“ ir „Manchester United“ klubų dvikova - jau šiandien 19:30 val.

Tautvydas Sakalauskas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...