Kiek titulų laimėtų „Chelsea“, jei investuotų kaip „Leicester“?

Šių metų Anglijos „Premier“ lygos čempionų komanda buvo sukomplektuota vos už 57 mln. svarų – mažiausiai, palyginus su pirmoje lentelės pusėje esančiomis komandomis. Manoma, kad po įspūdingo pasirodymo šiame sezone komandos vertė gali išaugti 3–4 kartus.

Vien du geriausi komandos žaidėjai Jamie Vardy bei Riyadas Mahrezas kartu vertinami apie 70 mln. svarų, o visa komanda gali būti verta apie 200 mln. svarų.

2012 m. „Leicester“ už tą patį 29 metų J. Vardy sumokėjo vos 1 mln. svarų, 25-erių R. Mahrezas 2014 m. prie komandos prisijungė vos už 400 tūkst. svarų. Šiame sezone jie kartu pelnė 48 iš 64 lygoje įmuštų įvarčių.

Palyginti su kitais „Premier“ lygos klubais, „Leicester“ su „Bournemouth“ išsiskiria skaičiuojant vieno iškovoto taško santykį su milijonais, investuotais į komandos sudėtį. Čempionams vienas taškas kainavo vos 630 tūkst. svarų. Palyginimui, pernai čempionu tapęs „Chelsea“ klubas šiemet vieną tašką iškovojo net už 4,49 mln. svarų.

Per pastaruosius 15 metų, skaičiuojant vidutiniškai, čempionais tapdavo komanda, iškovojusi 87,3 taško. Skaičiuojant nuo 1981 metų, čempionai vidutiniškai surinkdavo 85,4 taško.

Būtų galima teoriškai paskaičiuoti, kad jei į „Chelsea“ investuoti pinigai atsipirktų taip pat sėkmingai, kaip „Leicester“, komandos savininkas Romanas Abramovičius su šiemet į komandą investuota suma galėtų tikėtis, kad Londono klubas iškovos… 342 taškus. Tiek pakaktų beveik keturiems čempionų titulams iškovoti.

sportin.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...