Kijevo verslininkų gobšumas: atbaidė tūkstantį "Real" sirgalių ir apgaudinėjo viešbučių kainomis

Kainų šuolis bei atšaukti skrydžiai prieš kai kuriuos futbolo aistruolius privertė prakeikti jų viltis, dar net neprasidėjus UEFA Čempionų lygos finalo rungtynėms tarp „Liverpool“ ir „Real“ komandų, rašo lrytas.lt.

Kai kurie viešbučių ar motelių savininkai šeštadieniui pakėlė kainas net dešimčia kartų, o oro uostas nėra pasiruošęs priimti papildomų skrydžių tai dienai.

Tokie veiksmai privedė prie to, kad britų kelionių operatorius „World Choice Sports“ ketvirtadienį atšaukė tris skrydžius, taip palikdamas „Liverpool“ sirgalius neviltyje.

„Viskas buvo bandoma išspręsti aukščiausiu lygiu, tačiau pavargome bandydami gauti vietas nusileidimui Kijeve“, – išplatintame pranešime teigė kelionių kompanja.

Liverpulio miesto meras Joe Andersonas teigė, kad kalbėjosi su Kijevo meru Vitalijumi Klyčko bei patvirtino, kad sirgalių skrydžių problema greitai bus išspręsta.

Sirgaliai, kurie atvyko anksčiau, buvo patenkinti Ukrainos pigiomis maisto bei gėrimų kainomis. Alaus bokalas ten kainuoja mažiau nei du eurus. Vis dėlto, kai kurie sirgaliai buvo labai nepatenkinti apgyvendinimu.

„Liverpool“ palaikantys airiai Davy Ryanas and Mikey O'Leary, kurie jau grožisi Kijevu teigė, kad išleido 800 ir 1100 eurų kelionei. Jie buvo užsirezervavę viešbutį Kijeve, bet rezervacija buvo atšaukta, o savininkas gerokai pakėlė kainą.

„Atšaukdami rezervaciją jie kvailai teisinosi, esą savaitalį neturės elektros. Kai tik atšaukė, nuėjome internetu pasitikrinti dar kartą, o ten kaina buvo šoktelėjusi beveik dešimt kartų“, – teigė airiai.

Tiesa, vėliau vyrams pavyko rasti vietą, kurioje keturioms naktims apsistojo už 240 eurų.

Beprotiški kainų šuoliai jau privertė nemažai sirgalių tiesiog grąžinti bilietus į rungtynes ir nevykti į Ukrainą. UEFA prezdentas Aeksanderis Ceferinas patvirtino, kad Madrido „Real“ sirgaliai grąžino tūkstantį bilietų iš jiems skirtų 17 tūkstančių.

„Liverpool“ sirgaliai renkasi ir kiek kitokus keliavimo būdus. Anot keleto Anglijos komandą Kijeve palaikysiančių asmenų, jie iš Kijevo vyks traukiniu į Lenkiją, o ten, iš Krokuvos skris namo.

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...