Kipre – nelengva U-21 rinktinės pergalė

Lietuvos jaunimo U-21 (iki 21 metų – gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) rinktinės stovykla Kipre įsibėgėjo. Trečiadienį Carito Falcho treniruojama komanda susitiko su Limasolio AEK klubu ir šventė minimalią pergalę 1:0.

Stovykloje, kurioje trenerių štabas išbando mažiau patirties rinktinėje turinčius žaidėjus, tai buvo pirmosios kontrolinės rungtynės. Sudėtyje buvę futbolininkai gavo pasireikšti po kėlinį.

Pirmajame kėlinyje abi komandos kontroliavo kamuolį apylygį laiko tarpą, bet Lietuva buvo pavojingesnė rengiant išpuolius prie oponentų vartų. Realiausią progą turėjo Manfredas Ruzgis, kuriam pritrūko labai mažai, jog galva pasiųstų kamuolį į vartus.

Antrajame kėlinyje kovos aikštėje taip pat netrūko, bet ledai buvo pralaužti tik rungtynių pabaigoje. 87 minutę lietuviai įžaidė kampinį ir po nesėkmingai pasibaigusio varžovų bandymo neutralizuoti pavojų, Martynas Medelinskas tiksliai pasiuntė kamuolį į vartus.

Susitikimas baigėsi Lietuvos pergale 1:0.

Kitas rungtynes Lietuva žais jau rytoj (ketvirtadienį) prieš Danijos U-19 rinktinę. Sekmadienį C. Falcho auklėtiniai išbandys jėgas su Jekaterinburgo „Ural“ klubu.

Rungtynių statistika:

Lietuva U-21 – Larnakos AEK 1:0 (0:0)
Larnakos stadionas
Įvartis: 87 min. M. Medelinskas (1:0)

Lietuvos startinė sudėtis: Lukas Paukštė, Rimvydas Sadauskas, Sigitas Olberkis, Ričardas Šveikauskas, Domantas Šimkus, Klaidas Janonis, Skirmantas Rakauskas, Domantas Antanavičius, Matas Vareika, Edvinas Baniulis, Manfredas Ruzgis.

Antrasis kėlinys: Lukas Paukštė, Džiugas Raudonius, Tomas Dombrauskis, Martynas Medelinskas, Aldas Korsakas, Matas Ramanauskas, Domantas Putrius, Aleksandr Levšin, Dovydas Virkšas, Svajūnas Čyžas, Ernestas Mickevičius.