Kita C. Ronaldo "išvykimo" istorijos pusė: J. Mendesas visa tai režisuoja?

Vakar visą pasaulį apskriejosios naujienos apie galimą Cristiano Ronaldo išvykimą iš Madrido "Real" klubo sulaukė milžiniško ažiotažo. Pasak žiniasklaidos, 32-ejų futbolo žvaigždė yra nusivylęs Ispanijos teismo jam mestais kaltinimais dėl nuslėptų mokesčių, todėl nebenori rungtyniauti šioje šalyje.

Panašu, kad C. Ronaldo noras palikti "Real" ekipą tikrai nėra dėl prastų santykių su klubo vadovybe - priešingai, santykiai su visa komanda ir jos vadovybe pastaruoju metu buvo itin glaudūs ir šilti. Žiniasklaidos teigimu, C. Ronaldo priimti tokį drastišką sprendimą ryžosi tik dėl minėto skandalo.

Į situaciją iš kitos pusės bandė pažvelgti gerai viešoje erdvėje vertinama "Real" ekipos sirgalių "Managing Madrid" svetainė. Jų nuomone, C. Ronaldo išvykimas nėra toks tikėtinas, kokį bando nupiešti žiniasklaida, o prie visos šitos istorijos labiausiai prisidėjo žaidėjo agentas Jorge Mendesas.


Teigiama, kad tai gali būti 51-erių metų C. Ronaldo agento Jorge Mendeso strategija tik dar labiau išpešti pinigų iš Madrido "Real" klubo. Geriausias planetos futbolininkas turėjo itin sunkią sezono pradžią, tačiau antroje pusėje portugalas pademonstravo įspūdingą sportinę formą ir padėjo "baltųjų" komandai pasiekti du svarbiausius titulus - triumfavo Čempionų lygoje ir "La Liga" pirmenybėse. Šia istorija J. Mendesas gali bandyti savo klientui uždirbti dar pelningesnę sutartį "Real" klube. Be to, grasinimai išvykti gali priversti "Real" klubą ir kuo greičiau sumokėti Ispanijos mokesčių inspekcijai 30 mln. eurų, kurie galimai padėtų tiek J. Mendesui, tiek C. Ronaldo kuo greičiau išsikapstyti iš mokesčių skandalo istorijos.

Minėtos svetainės autoriaus nuomone, jeigu gandai apie C. Ronaldo grasinimus išvykti yra teisūs, ne futbolininkas, o "Real" klubas turi būti piktas. Portugalijos spauda pradėjo kalbėti apie tai, kad C. Ronaldo nesulaukia tinkamo palaikymo iš klubo, tačiau tai tikrai nėra visiška tiesa.

Bet ne ir tokiu atveju tikrai ne klubas turi atsakyti už futbolininko daromus nusižengimus, o tuo labiau, kai jie susiję su mokesčių vengimu. Be to, vos po dienos, kai paaiškėjo, kad buvo mesti kaltinimui portugalui dėl mokesčių nuslėpimo, "Real" oficialioje svetainėje išleido pranešimą, kuriame pranešė, kad šioje situacijoje visiškai palaiko C. Ronaldo. Tai tikrai nėra situacija, kurioje Portugalijos rinktinės žvaigždė turėtų kaltinti "Real".

Dar prieš kelias savaites C. Ronaldo viename interviu minėjo, kad jo svajonė yra rungtyniauti iki 41-erių metų ir karjerą baigti čia Madride. Sunku suvokti, kad savo nekaltumu įsitikinęs futbolininkas per kelias savaites galėjo taip pakeisti savo nuomonę ir dėl jam mestų kaltinimų ryžtis palikti klubą, kuris jam suteikė galimybę net ir būnant tokio amžiaus būti numeriu vienas pasaulyje.

Nurodama, kad super agentu vadinamas J. Mendesas visą savo bendradarbiavimo laiką su "Real" palaiko itin sunkius santykius. Tačiau J. Mendesas turi itin šiltus santykius su C. Ronaldo - agentas viename interviu yra minėjęs, kad šis futbolininkas jam yra lyg sūnus, o pats C. Ronaldo už ištikimybę savo atstovui per 50-ąjį jo gimtadienį padovanojo salą už įspūdingą pinigų sumą.

Autoriaus teigimu, visiškai normalu tikėtis, kad J. Mendesas į C. Ronaldo galvą įkalė mintį, jog visas šis mokesčių istorijos skandalas yra tik "Real" klubo kaltė. 

Kaip rodo ankstesnės istorijos, visi J. Mendeso klientai Ispanijoje turėjo problemų su mokesčiais: į Ispanijos mokesčių inspekcijos radarą buvo pakliuvę Pepe, Fabio Coentrao, Ricardo Carvalho, Radamelis Falcoa, Angelis Di Maria ir Jose Mourinho. Tai aiškiai rodo, kad būtent visų šių futbolininkų ir trenerių atstovas yra kalčiausias mokesčių vengimo istorijose, todėl C. Ronaldo turėtų suprasti, kad jo agentas tik bando Madrido klubą paversti atpirkimo ožiu.

Vargu tikėtis, kad "Real" ir C. Ronaldo taip paprastai išskirs po aštuonerių metų, o ypatingai po šio sezono, kai Zinedine'o Zidane'o treniruojamai komandai yra piešiama nauja era ir galimybė kitą sezoną susišluoti visus įmanomus trofėjus. Jeigu C. Ronaldo net ir šie motyvai likti komandoje neįtikina, galima pradėti rimtai įtarinėti, kad šioje mokesčių istorijoje C. Ronaldo padarė kažką netinkamo.

Tačiau jei tai nėra daromo dėl visos šios mokesčių vengimo istorijos, C. Ronaldo turėtų pykti tik ant savo agento J. Mendeso, kuris ir įvėlė jį į visą šią situaciją. Jeigu J. Mendesas reikalauja didesnio kontrakto savo klientui, tai tikrai nėra geriausias būdas išprašyti savo klientui didesnį atlyginimą.