Kitos Europos lygos: Portugalijos "Primeira Liga" pirmenybių apžvalga

EuroFootball.lt tęsia Europos futbolo lygų apžvalgas. Šį kartą bus apžvelgtos Portugalijos „Primeira Liga“ pirmenybės, kuriose šiuo metu yra sužaisti keturiolika turų. Kas pretenduoja į Čempionų titulą Portugalijoje, kurie žaidėjai labiausiai blizga čempionate ir kas labiausiai nuvylė - šioje apžvalgoje.

Lyderiai: „Porto“

„Porto“ ekipa šį sezoną Portugalijoje dar nepralaimėjo ir po keturiolikos turų surinkusi 36 taškus, pirmauja „Primeira Liga“ pirmenybėse. Itin patikimai atrodo ir komandos naujoko Ikero Casillaso žaidimas. Iš „Real“ atvykęs 34-erių metų vartininkas net aštuonis iš keturiolikos mačų šį sezoną Portugalijoje į savo vartus nepraleido nė vieno įvarčio, o vienu metu turėjo 460 minučių be įvarčio seriją „Primeira Liga“ čempionate.

Kiti pretendentai į titulą: „Sporting“ ir „Benfica“

Iki praėjusio turo, „Sporting“ Portugalijoje atrodė dar įspūdingiau nei „Porto“ ekipa ir tik netikėtas pralaimėjimas 0:1 prieš „Uniao Madeira“ neleido jiems išsilaikyti pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Čempionų titulo nuo 2001-2002 metų sezono neiškovojusi ekipa šiemet atrodo pakankamai stipri ir pasiruošusi padaryti viską, kad nutrauktų šį nemalonų ir ilgą laikotarpį be „Primeira Liga“ titulo.

Prasčiausioje padėtyje iš pirmaujančių ekipų šiuo metu yra dabartiniai šalies čempionai „Benfica“ futbolininkai. Nemažai lyderių po praėjusio sezono praradusi ekipa problemų turi žaisdami prieš pagrindinius konkurentus – jie pralaimėjo tiek „Porto“, tiek „Sporting“ ekipoms. Žaisdami prieš kitas ekipas „Benfica“ retai susiduria su rimtais iššūkiais, o pergales prieš šias komandas vidutiniškai iškovoja daugiau nei dviejų įvarčių skirtumu.

Labiausiai nustebinusi ekipa: „Vitoria Setubal“

Pernai vos penkioliktą vietą užėmusi „Vitoria Setubal“ ekipa šiemet žengia penktoje pozicijoje ir rimtai pretenduoja į vietą kitų metų Europos lygos varžybose. Po itin nesėkmingo praėjusio sezono komanda ryžosi rimtiems pokyčiams ir jie, panašu, jog išėjo į naudą. Tiek naujasis treneris Quimas Machado, tiek devyniolika pirmoje komandoje registruotų naujokų, ekipos vadovybės tikrai nenuvylė, o jei klubas penktoje pozicijoje žengtų ir sezono finiše, „Vitoria Setubal“ sezonas turėtų būti vertinamas vien aukščiausiais įvertinimais.

Rezultatyviausias: Jonas

Prieš porą metų „Valencia“ ekipai nereikalingas Jonas, sudomino „Benfica“ komandą ir jos tikrai nenuvylė. Iš Ispanijos klubo atleistas puolėjas jau praėjusį sezoną pelnė 20 įvarčių, o šiemet per keturioliką susitikimų pelnęs tryliką įvarčių, jis artimiausią konkurentą lenkia jau penkiais tiksliais smūgiais. 31-erių metų brazilas taip pat spėjo atlikti septynis rezultatyvius perdavimus, o iš viso tiesiogiai prisidėjo prie 20 iš 34 „Benfica“ įvarčių „Primeira Liga“ pirmenybėse.

Nusivylimas: Giannelli Imbula

Brangiausias šio tarpsezonio pirkinys Gianneli Imbula, kol kas tikrai nepademonstravo to, ko iš jo buvo tikimasi. 20 milijonų eurų „Porto“ kainavęs saugas ne tik, kad šį sezoną nepelnė įvarčių bei atliko vos vieną rezultatyvų perdavimą, tačiau ir pastaruoju metu labai sunkiai suranda kelius į pagrindinę komandos sudėtį. Per pastaruosius šešis mačus, Imbula sykį žaidė startinėje sudėtyje ir buvo pakeistas, sykį kilo nuo suolo septyniolikai minučių, o keturis kitus susitikimus nesugebėdavo patekti net į mačui registruotų žaidėjų sąrašą. Prancūzui per likusią sezono dalį teks gerokai pagerinti savo pasirodymus, norint pateisinti brangiausio vasaros Portugalijos lygos pirkinio vardą.

Portugalijos pirmenybių turnyrinė lentelė:

Tautvydas Sakalauskas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...