K.Janonis: "Trenerių požiūris į futbolą padarė mus visus tikrais profesionalais"

Kauno „Stumbro“ futbolo klubo saugas Klaidas Janonis jau kuris laikas negali savo komandai padėti nei rungtynių, nei treniruočių metu. Sėkmingai žaidusį futbolininką sustabdė trauma. Tačiau K. Janonis ne iš tų, kurie lengvai pasiduotų, „Grįšiu į aikštę dar stipresnis“, – tikina jis.

Šiame sezone „SMScredit.lt A lygoje“ saugas sužaidė 13-a rungtynių, įmušė vieną įvartį ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. 19-metis futbolininkas ne kartą sulaukė gerų žodžių ir iš komandos vyriausiojo trenerio Mariano Barreto, kuris buvo patenkintas saugo progresu.

Apie traumą, sezoną ir permainas komandoje K. Janonis papasakojo interviu fcstumbras.lt.

Klaidai, šiuo metu atsigauni po patirtos traumos. Papasakok plačiau – kaip ją patyrei ir kokia buvo tavo kaip jauno žaidėjo reakcija į visa tai?

Traumą patyriau birželio 15 d. Žaidėme rungtynes prieš Klaipėdos „Atlantą“. Prisimenu, kad tai buvo labai lietinga diena, tad aikštė buvo klampi. Atrodo, kad viskas nutiko tiesiog lygioje vietoje. Bandžiau vytis varžovą, paslydau, nikstelėjau kelį.

Iš karto supratau, kad bus kažkas rimto, kadangi rungtynių tęsti, kad ir kaip norėjau, negalėjau. Po kelių dienų iš gydytojų sužinojau, kad teks atlikti operaciją. Plyšo kryžminiai raiščiai, meniskas. Pradžioje buvo labai sunku, supratau, jog ilgą laiką teks praleisti be futbolo, tačiau taip pat supratau ir tai, kad gyvenime niekas neatsitinka veltui.

Papasakok apie reabilitaciją, kaip viskas vyksta?

Šiuo metu vyksta reabilitacija. Net ir gydytojai sako, kad atsistatinėju labai greitai ir viskas klostosi sklandžiai. Deja, šį sezoną aikštėje manęs tikrai neišvysite, tačiau po naujųjų metų turėčiau sportuoti pilnu pajėgumu. Traumos yra juodoji futbolo dalis, tačiau tai manęs tikrai nesustabdys.

Prieš traumą nuolat žaidei startinėje sudėtyje, demonstravai solidų žaidimą. Kaip įvertintum sezono dalį iki rungtynių su „Atlantu“?

Tikrai buvau neblogos sportinės formos, tačiau kartais komandai to neužtekdavo. Man labai norėtųsi, kad „Stumbras“ iškovotų daugiau pergalių. Tikiuosi, kad kitas sezonas sėkmingesnis bus tiek visai komandai, tiek ir man. Esu įsitikinęs, kad galime žaisti dar geriau.

Šiemet „Stumbro“ klube įvyko didelės permainos, komandą perėmė nauji savininkai, pasikeitė trenerių štabas. Kas per šį laiką pasikeitė žaidėjo akimis?

Skirtumas tikrai jaučiasi. Prisimenu, kai rungtyniavau Italijoje, žavėjausi treniruotėmis, futbolininkų profesionalumu. Turiu pripažinti, kad treneriai atvykę į „Stumbrą“ mane žavi dar labiau. Jų treniruotės, požiūris į futbolą padarė mus visus tikrais profesionalais. Permainos tik į gerą.

Kokį įspūdį spėjai susidaryti apie trenerį Mariano Barreto?

Tai labai aukšto lygio treneris. Po kiekvienos treniruotės atrodo, kad išmokai kažką naujo. Žaidėjai jaučia jam didelę pagarbą. Tai treneris turintis autoritetą. Ekipoje nėra jokios įtampos, jaučiama ramybė. Žaisti futbolą, kai žinai, kad komandą į priekį veda toks žmogus, yra daug lengviau.

Suprantama, kad šiuo metu negali treniruotis kartu su komanda, tačiau nuo jos nenutolai, nuolat matome tave rungtynėse ir treniruotėse.

„Stumbro“ komanda yra draugai ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Būnu kiekvienose rungtynėse. Morališkai visada palaikau komandos draugus. Taip, neslėpsiu, sunku stebėti viską iš šalies, labai norisi padėti savo komandai, tačiau dabar toks etapas.

Kas šiuo ne pačiu lengviausiu laikotarpiu tave labiausiai palaiko?

Labiausiai palaiko man artimiausi žmonės – šeima, mergina, nepamiršta ir draugai, taip pat visa komanda. Ačiū visiems už palaikymą.

Kaip vertini komandos galimybes likusioje sezono dalyje?

Manau, kad turime išsaugoti penktąją vietą lygoje, o LFF taurės turnyro pusfinalyje duosime rimtą kovą bet kuriam varžovui, nepriklausomai nuo burtų. Su trupučiu sėkmės esame pajėgūs iškovoti šį trofėjų.

P.Jakelis, fcstumbras.lt