„Klaipėdos granitas“ įsitvirtino 7-toje A lygos vietoje (VIDEO)

Klaipėdiečiai iškovojo septintąją pergalę čempionate bei atitrūko nuo persekiotojų. „SMScredit.lt A lygos“ XXIV-ojo turo akistatoje Šiauliuose Roberto Poškaus auklėtiniai 2:1 (1:1) įveikė „Šiaulius“ ir išsaugojo 7-ąją poziciją turnyro lentelėje. Savo ruožtu šiauliečiai patyrė penkioliktąjį pralaimėjimą bei nukrito į devintąją vietą.

Jau 4-ąją dvikovos minutę svečius išgelbėjo Lukas Lidakevičius. Iš neapdairiai sužaidusio gynėjo kamuolį perėmęs Niko Tokičius sukūrė progą Mindaugui Straukai smūgiuoti iš arti, tačiau jo bandymą už galinės linijos nukreipė vartininkas.

Neįmuši tu – įmuša tau. Ši taisyklė eilinį sykį pasitvirtino 14-ąją minutę. Ernestas Veliulis iš kairiojo krašto atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, o ten be priežiūros likęs Rokas Borusas tiksliu smūgiu galva išvedė savo komandą į priekį. Šiame epizode ne visai sėkmingai sužaidė tiek gynėjai, tiek vartininkas.

Netrukus Modestas Vorobjovas atliko pavojingą baudos smūgį, tačiau L.Lidakevičius sugavo šiauliečio smūgiuotą kamuolį.

Kėlinio viduryje kamuolio kontrolė priklausė šeimininkams, bet ja pasinaudoti nepavyko. „Klaipėdos granito“ gynėjai ir saugai savo gynybines funkcijas atlikdavo patikimai. Svečiai galėjo ir padvigubinti rezultatą, kai 33-iąją minutę rezultatyvaus perdavimo autorius E.Veliulis smūgiavo visai šalia vartų.

Nerealizavę gana dėkingos progos klaipėdiečiai patys praleido įvartį į savo vartus. 43-iąją minutę po Dovydo Medžiaušio aukšto perdavimo į baudos aikštelę laiku įkirtęs M.Strauka tiksliai smūgiavo galva ir išlygino rezultatą.

Vos tik įsibėgėjus antrajam kėliniui „Klaipėdos granitas“ ir vėl išsiveržė į priekį. Dominykas Galkevičius uždirbo 11 metrų baudinį, kurį 50-ąją minutę realizavo E.Veliulis. Šį sykį vartininkui Andrėjui Stincai pritrūko vos kelių centimetrų, jog išgelbėtų savo komandą.

Po šio epizodo svečiai susitelkė gynyboje ir labai užtikrintai stabdė visas šiauliečių atakas. Edgaras Baranauskas galėjo beveik nuspręsti šių rungtynių likimą, tačiau jo pavojingą smūgį blokavo gynėjas.

Nors „Šiauliai“ stengėsi pakreipti rungtynių eigą priešinga linkme, bet granitiečiai patikimai gynėsi nuo standartinių padėčių ir neleido varžovams dvikovos pabaigoje išlyginti rezultatą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...