Jau artėjantį birželį laukia vienas svarbiausių sporto renginių visoje planetoje – Rusijoje vyks Pasaulio futbolo čempionatas 2018. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindines žvaigždes, kurios ves savo komandas atvesti į pačią viršūnę.

Neymaras. Brangiausias visų laikų futbolininkas antrą kartą bandys triumfuoti čempionate į priekį vesdamas Brazilijos rinktinę. „Paris Saint Germain“ krašto puolėjas praėjusiame čempionate savo gimtinėje rungtyniavo iki pusfinalio – vėliau futbolo vunderkindą sustabdė trauma, o jo rinktinė patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimų per visą Brazilijos futbolo istoriją (7-1 pralaimėta vokiečiams). Neymaras atsigriebė Olimpiadoje, kur taip pat namuose sugebėjo iškovoti aukso medalius, tačiau noras laimėti pasaulio čempionatą išlieka viena didžiausių žaidėjo svajonių.

Cristiano Ronaldo. Futbolo genijaus iš Portugalijos karjera artėja prie pabaigos. 5 kartus geriausiu pasaulio futbolininku išrinktas Madrido „Real“ puolėjas per karjerą iškovojo praktiškai visus įmanomus trofėjus, išskyrus... Pasaulio čempionatą. Nors portugalų šansai pirmenybėse nuversti kalnus vertinami gana kritiškai, bet C. Ronaldo vedina ekipa sykį jau užtildė kritikus, kai 2016-aisias sensacingai triumfavo Europos futbolo čempionate.

Leonelis Messi. Dar vienas 5 kartus naudingiausias pasaulio futbolininkas į pirmenybes galėjo ir nepatekti. Argentinos rinktinė strigo atrankinėse rungtynėse ir privalėjo laimėti paskutiniajame ture. Pastarasis prasidėjo tragiškai – Argentinos rinktinė buvo nuginkluota jau pirmąją mačo minutę. Tuomet savo žodį tarė Leonelis Messi, „Barcelona“ simbolis smeigė tris įvarčius ir atvedė savo komandą į pirmenybes be papildomų atrankos varžybų.

L. Messi – itin tituluotas futbolininkas, tačiau su nacionaline komanda futbolininkas nuolat lieka antras. Argentina suklupo dviejų paskutinių „Copa America“ turnyrų finaluose, maža to praėjusio futbolo čempionato finale po pratęsimo neprilygo vokiečiams. L. Messi jau nėra jaunas futbolininkas, todėl tai vienas iš paskutinių šansų iškovoti šį nepakartojamą trofėjų.

Paulis Pogba. „Manchester United“ vidurio saugas pasaulio čempionate mėgins nuversti kalnus su Prancūzijos žvaigždynu. Šioje rinktinėje išties netrūksta garsių pavardžių, tačiau dauguma analitikų kaip pagrindinę figūrą mini būtent Paulį Pogbą. Šiuo metu žaidėjas gydosi traumą, tačiau net neabejojama, kad futbolininkas bus pilnai pasirengęs planetos pirmenybėms.

Kevinas de Bruyne. Jei anksčiau Belgijos futbolo veidu buvo Edenas Hazardas, tai dabar pagrindine figūra reikėtų vadinti „Machester City“ klubo vedlį Keviną de Bruyne. Geriausią savo sezoną žaidžiantis belgas demonstruoja tiesiog fantastišką futbolą, o su ambicinga ir išalkusia Belgijos futbolo karta gali nuveikti išties daug.

Robertas Lewandovskis. Lenkijos rinktinė milžiniškų kalnų čempionate greičiausiai nenuvers, tačiau jos lyderis Robertas Lewandovskis tikrai pritrauks daugybę dėmesio. Miuncheno „Bayern“ puolimo lyderis šiuo metu demonstruoja bene geriausią futbolą karjeroje. Ypatingai gerai jam sekasi ir vilkint rinktinės marškinėlius – atrankos varžybose jis pasižymėjo net 16 kartų.

Įdomu tai, jog pagrindine artėjančio turnyro favorite laikoma komanda, kuri neturi aiškaus lyderio. Lažybų bendrovė Betsafe geriausiai vertina titulą ginančios Vokietijos rinktinės šansus. Už vokiečių triumfą siūlomas 6 koeficientas.

Betsafe kaip potencialius turnyro favoritus taip pat išskiria brazilus, prancūzus (koeficientas po 6,5), ispanus (8) bei Argentinos futbolininkus (9). 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...