Konfederacijų taurė prasidėjo šeimininkų pergale (FOTO, VIDEO)

Šiandien prasidėjo Konfederacijų taurės turnyras, o pirmasis jo susitikimas vyko tarp kitų metų pasaulio čempionato šeimininkės Rusijos bei Okeanijos čempionės Naujosios Zelandijos.

Dėl panašaus pajėgumo rinktinių sudėčių buvo galima tikėtis išties atkaklios kovos, bet aikštėje žymiai geriau atrodė rusai.

Jie varžovų vartus ėmė atakuoti nuo pat pirmųjų minučių, o vartininkui Stefanui Marinovičiui savo komandą nuo Aleksandro Golovino smūgio teko gelbėti is prasidėjus mačui.

Dar po kelių akimirkų nedaug trūko, jog zelandai trauktų kamuolį iš vartų tinklo po Viktoro Vasino smūgio galva, o neilgai trukus netoli įvarčio buvo ir Dmitrijus Polozas.

15-ąją minutę Rusijos futbolininkai prašė 11 metrų baudinio, tačiau išties ginčytiniame epizode teisėjas nusprendė, kad Marinovičius išmušė kamuolį be pražangos.

Visgi, nepaisant šių Anthony Hudsono auklėtinių pastangų, pasižymėti po puikios kombinacijos pavyko Denisui Glushakovui, kai oponentų gynėjai galiausiai ant vartų linijos atsidurti nesuspėjo. Tiesa, įvartis galiausiai buvo įrašytas Naujosios Zelandijos atstovui Michaelui Boxallui.

Tai buvo svarbiausias pirmojo kėlinio momentas. Po to rusai toliau rengė atakas, bet pertrauką futbolininkai pasitiko švieslentei rodant rezultatą 1-0.


Po pertraukos Rusijos nacionalinė ekipa savo išpuolius tesė ir toliau. Jau 48-ąją minutę refleksus dar kartą teko demonstruoti Marinovičiui, kuris vėliau taip pat ne kartą gelbėjo savo ekipą. 

Antrasis įvartis į Naujosios Zelandijos vartus krito antrajai rungtynių daliai jau įpusėjus - tuomet rusai surengė puikią ataką nuo pat aikštės gilumos ir po puikaus Aleksandro Samedovo perdavimo iš krašto persvarą padvigubino Fedoras Smolovas.

Rezultatas galėjo tapti 2-1, kuomet puikų smūgį atliko Ryanas Thomasas, o iškart po jo sekus kampiniui kamuolį nuo vartų linijos išmušė Yurijus Zhirkovas. Visgi, Rusijos vienuolikė savo vartus išlaikė sausus bei įsirašė pirmąją pergalę.

Smolovas vėliau buvo išrinktas ir naudingiausiu mačo žaidėju.

 

 

Rezultatas:

Rusija 2 - 0 Naujoji Zelandija
[1-0] 31' Michael Boxall (į savus vartus)
[2-0] 69' Fedor Smolov