„Koralas“ nori tapti tramplinu jauniems klaipėdiečiams

Po pirmojo sėkmingo sezono pirmojoje lygoje turnyrinės ambicijos neišaugo. Šeštąją vietą čempionate pernai užėmęs Klaipėdos „Koralas“ šiemet šuolio aukštyn neplanuoja – klubas turi kitų ketinimų.

„Galime tik pažadėti, kad kovosime su visais, – teigė klaipėdiečių klubo konsultantas jaunimo ugdymo ir organizacijos vystymo kausimais Viktoras Usovas. – Organizuosime daug socialinių akcijų, bandysime pritraukti žiūrovus į stadioną, norime, kad jie sirgtų už savo miesto komandą, kad palaikytų jaunus futbolininkus bei smagiai praleistų laiką rungtynėse. Pradedame nuo mažų dalykų“. 

Tarpsezonį „Koralą“ paliko būrys patyrusių žaidėjų. Į gimtąją Baltarusiją sparnus pakėlė komandos atakų lyderis Maksimas Lukaševičius, gynėjas Aurimas Skurdelis persikėlė į Gargždų „Bangą“, saugas Erikas Vainoras – į Telšių „Džiugą“.

Planuojama, kad patirties atjaunėjusiai komandai turėtų pridėti klube likęs patyręs gynėjas Donatas Surblys ir puolėjas Andrius Marcinkevičius, o taip pat gynėjas Paulius Juška. „Korale“ lieka pagrindinis vartininkas Ernestas Grudys, vis gilesnes šaknis Lietuvos pajūryje leidžiantis kanadietis Victoras Munozas, kuris ne tik žaidžia uostamiesčio komandoje, bet ir treniruoja vaikus Palangoje.

Pasak V.Usovo, patyrę futbolininkai turėtų padėti jauniesiems. Tokiems, kaip Neilas Urba, Kasparas Davidonis, Ignas Venckus ir kitiems žaidėjams, jau atstovaujantiems savo amžiaus grupių Lietuvos rinktinėms.

„Koralo“ trenerių štabe – rokiruotės. Pernai komandai oficialiai vadovavo Saulius Mikalajūnas, aktyviai dirbo Kęstutis Ivaškevičius. Dabar šis pagrindinį dėmesį skiria darbui su „Koralo“ akademijoje besitreniruojančiais vaikais, o vyrų treniruotiems žiemą vadovavo Marselis Basanovas. „Koralo“ trenerio konsultanto pozicijoje lieka Rimantas Žvingilas.

Visos klaipėdiečių dėlionės galutinai turėtų būti sudėliotos iki sezono pradžios. Sezono, kuriame komanda, pasak jos atstovų, sieks, kad jauni žaidėjai rungyniautų ir tobulėtų.