Kosta Rika po baudinių serijos pateko į istorinį pasaulio čempionato ketvirtfinalį (VIDEO)

Ketvirtadinį vakare buvo sužaistos dar vienerios 2014 pasaulio čempionato aštuntfinalio rungtynės. 90 minučių šioje dvikovoje neužteko, o po baudinių serijos į ketvirtfinalį pirmą kartą šalies istorijoje pateko Kosta Rika.

Pirmajame kėlinyje grėsmingiau atrodė graikai, kurie sukūrė daugiau pavojingų progų nei D grupės pažiba Kosta Rika. 7-ąją minutę progą pasižymėti turėjo kostarikietis Cristianas Bolanos, tačiau krašto puolėjo smūgis tikslo nepasiekė.

2004 metų Europos čempionai nebuvo užsidarę savo aikštės pusėje ir daugiau laiko kamuolį kontroliavo varžovų aikštės pusėje.

28-ąją minutė komandos kapitonas Georgios Karagounis atliko smūgį iš toli, bet Keyloras Navasas vartus saugojo užtikrintai.

Realiausiai proga pasižymėti buvo 37-ąją minutę, kuomet po komandos draugo perdavimo iš krašto Dimitrios Salpingidis išlindo vienas prieš vartininką, bet K.Navasas reagavo į greitą varžovo smūgį ir išgelbėjo rinktinę nuo pirmojo įvarčio.

Antrajame kėlinyje kovos netrūko ir žaidėjai kovojo dėl kiekvieno aikštės centimetro. 47-ąją minutę pavojingai į Kosta Rikos ginamus vartus galva smūgiavo Giorgios Samaras.

Tačiau vos po kelių minučių prie Graikijos rinktinės vartų buvo sukurta pirmoji proga, kuri baigėsi įvarčiu. Po puikaus C.Bolanoso perdavimo maždaug iš 20 metrų pasižymėjo ne kas kitas, o komandos kapitonas Bryanas Ruizas.

Po įvarčio kostarikiečiai kelias minutes pabandė paspausti varžovus, tačiau kiek vėliau progų jie nebeturėjo. 66-ąją minutę Kosta Rika liko nusivylusi, o Graikija liko patenkinta teisėjo sprendimu. Antrą kartą grubiai prasižengęs Oscaras Duarte gavo dar vieną geltoną kortelę ir buvo išvarytas iš aikštės.

Centrinės Amerikos komanda likusį laiką gavo žaisti dešimtyje, o graikai pradėjo lemiamą šturmą varžovų vartų link. Fernando Santoso auklėtiniai atakas kūrė viena po kitos, bet iki pat 90 minutės išlyginamojo įvarčio jiems pelnyti nepavyko.

Tačiau per pridėtą pirmąją teisėjo minutę Sokratis Papastathopoulos sukūrė stebuklą. Sėkmingai pirmąjį varžovų smūgį atrėmęs K.Navasas Dortmundo "Borussia" gynėjo antro šūvio nebesugebėjo ištraukti ir komandų laukė pratęsimas.

Per pratęsimą, kaip ir buvo galima manyti, dominavo graikai, kurie naudojosi kiekybine persvara. Puikių progą pasižymėti turėjo ne tik puolėjai, bet ir po standartinių situacijų blizgėję gynėjai.

Per pratęsimo įvarčių taip pat nebuvo pelnyta, o teisėjas paskelbė, kad rinktinių laukia 11 metrų baudiniai. Pirmi trys smūgiai tiek Graikijos, tiek Kosta Rikos buvo nepriekaištingi, tačiau ketvirtąjį nerealizavo graikas Theofanis Gekas, o Kosta Rika pelnė visus penkis baudinius ir išplėšė istorinę pergalę.

Kosta Rika pirmą kartą savo šalies istorijoje pateko į pasaulio čempionato ketvirtfinalį. Aštuntfinalyje ši rinktinė dar yra žaidusi 1990 metais. Šio čempionato ketvirtfinalyje kostarikiečių laukia Olandijos futbolininkų išbandymas.

Rezultatas:

Kosta Rika 1 - 1 Graikija

(Baudinių serija: 5-3)

52' [1 - 0] B.Ruiz

90' [1 - 1] S.Papastathopoulos

66' O.Duarte (Kosta Rika) pašalintas iš aikštės

Startinės sudėtys:

Graikija: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Karagounis, Salpingidis, Torosidis, Lazaros, Sokratis, Cholevas, Samaris.

Kosta Rika: Navas, Gonzalez, Umana, Borges, Duarte, Bolanos, Campbell, Ruiz, Diaz, Gamboa, Tejeda.