Kovingame Londono derbyje pranašumą įrodė "Chelsea" ekipa (VIDEO)

"Stamford Bridge" tvirtovėje sužaistos Anglijos "Premier" lygos 7-ojo turo rungtynės, kuriose susitiko dvi Londono ekipos - "Chelsea" ir "Arsenal".

Jose Mourinho vadovaujama komanda rezultatu 2-0 įveikė "kanonierius" ir toliau tvirtai žengia lyderio pozicijoje. Pirmasis kėlinys prasidėjo kovingai, tačiau nei vienai komandai rimtesnės progos per pirmąsias 20 minučių nepavyko sukurti, tik mačo arbitras aistras turėjo raminti prie atsarginių suolelio, kur į konfliktą įsivėlė A.Wengeras ir J.Mourinho

Tačiau 27-ąją minutę žiūrovai išvydo pirmąjį įvartį. Baudos aikštėje prasižengė Laurentas Koscielny ir į "Arsenal" vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kurį sėkmingai realizavo ir "mėlynuosius" į priekį išvedė Edenas Hazardas.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką rimtesnių progų nebuvo sukurta ir į persirengimo kambarį "Chelsea" žengė turėdami vieno įvarčio pranašumą. Verta paminėti, kad 24-ąją minutę Petras Čechas pakeitė Thibautą Courtoisą, kuris patyrė kaklo traumą.

Antrajame kėlinyje kova tęsėsi ir abi vienuolikės žaidė aktyviai. "Kanonierių" pastangos 78-ąją minutę nuėjo veltui, kai lemiamą tašką šiame susitikime padėjo Diego Costa, pasižymėjęs po nuostabaus Cesco Fabregaso perdavimo.

"Chelsea" su 19 taškų užtikrintai pirmauja "Premier" lygoje ir nuo artimiausiu persekiotojų turi 5 taškų pranašumą. Tuo metu "Arsenal" užima septintąją vietą.

Rezultatas:

"Chelsea" 2 - 0 "Arsenal"

27' [1 - 0] E.Hazard (11m. baudinys)

78' [2 - 0] D.Costa

Turnyrinė lentelė: