"Kruoją" papildė T.Salamanavičius ir R.Pilotas

Jau artėjantį savaitgalį startuos naujasis Lietuvos A lygos sezonas. Lietuvos vicečempionai Pakruojo „Kruoja“ sukirtorankomis su dviem naujokais – Tomu Salamanavičiumi ir Ryčiu Pilotu, taip pat pasirašyta nauja sutartis su Donatu Strockiu.

D.Strockis – toli gražu ne naujokas „Kruojos“ gretose. Futbolininkas prie komandos prisijungė dar 2012 m., o praėjusiame sezone stipriai prisidėjo prie to, jog klubas pasiektų rekordines aukštumas A lygoje. Donatas geriausiai jaučiasi vidurio gynėjo pozicijoje.

21 metų T.Salamanavičius su „Kruoja“ naujajam sezonui rengiasi praktiškai nuo pasiruošimo pradžios, dalyvavo ir treniruočių stovykloje Kipre. Tomas gali rungtyniauti ne tik krašte, tai – gana universalus žaidėjas. Naujokas profesionalo karjerą pradėjo „Ekrano“ klube, vėliau trumpam buvo paskolintas Gargždų „Bangai“, o praėjusiame sezone vėl vilkėjo Panevėžio klubo marškinėlius. Taip pat rungtyniavo šalies jaunimo rinktinėse.

R.Pilotas – dar vienas Lietuvos futbolo gerbėjams gerai žinomas žaidėjas. Taip pat kaip Tomas, karjerą pradėjo Panevėžyje, kur vilkėjo „Ekrano“ marškinėlius. Praėjusio sezono viduryje persikėlė į „Klaipėdos Granitą“. Rytis irgi yra atstovavęs įvairių amžių Lietuvos jaunimo rinktines. Panevėžietis rungtyniauja dešiniajame gynybos krašte.

Paulius Jakelis, fkkruoja.lt