"Kruoja" treniruos specialistas iš Portugalijos

Pakruojo „Kruojos“ klubą nuo šiol į priekį ves treneris Divaldo Alvesas. Angoloje gimęs, tačiau Portugalijos pilietybę turintis 36 metų futbolo specialistas oficialiai pasirašė sutartį su Lietuvos vicečempionais ir čia eis vyriausiojo trenerio pareigas.

Naujasis „Kruojos“ treneris karjerą pradėjo legendiniame Lisabonos „Benfica“ klube, kur dirbo jaunimo treneriu ir komandos skautu. Vėliau specialistas treniravo Portugalijos žemesnių lygų „Atletico do Cacern“, „Olivais“ ir „RD Algueirao“ komandas

2008 m. D.Alvesas sulaukė pasiūlymo iš Indonezijos, su kuriuo nieko nelaukdamas sutiko ir tapo PSMS „Medan“ trenerio asistentu. Sezonas Indonezijoje naujajam „Kruojos“ treneriui susiklostė itin sėkmingai, komanda nužygiavo iki Azijos taurės ketvirtfinalio ir pasiekė Indonezijos taurės pusfinalį.

Po sėkmingo darbo PSMS „Medan“ klube D.Alvesą pasikvietė kitas aukščiausios Indonezijos lygos klubas „Persijap“, kur jis tapo vyriausiuoju treneriu. Padirbęs čia netrukus persikėlė į „Minangkabau“, o 2011-12 m. sezone šalies pirmenybėse jo treniruojamas kitas klubas „Persebaya“ finišavo antroje vietoje. Kartu su D.Alvesu klubas pasiekė savotišką rekordą – dešimties nepralaimėtų rungtynių seriją, iš kurių net aštuonios pergalės.

2012 m. strategas išmėgino savo jėgas Malaizijos aukščiausioje lygoje, kur treniravo „Negeri Sembilan“ komandą, o iki praėjusių metų rugsėjo dirbo techniniu direktoriumi Malaizijos „Perak“ ekipoje.

fkkruoja.lt