L. Digne: mano žaidimas atitinka "Barcos" stilių

Ketvirtadienį penkerių metų sutartį su "Barcelona" pasirašęs Lucas Digne iškart buvo pristatytas sirgaliams bei žiniasklaidai.

Į Barseloną prancūzas atvyko su veido įtvaru, tačiau tai nesutrukdė Katalonijos klubo medikams atlikti sveikatos patikrinimo.

Tokio "aksesuaro" atsiradimą spaudos konferencijoje paaiškino pats gynėjas: "Praėjusiame sezone man du kartus buvo diagnozuotas nosies lūžis, tad operacijos tikrai reikėjo. Nusprendėme ją atlikti kuo greičiau, kad laiku galėčiau pradėti pasirengimą naujajam sezonui".

Pasak "Barcelona" naujoko, jis puikiai supranta, kad dėl vietos startinėje vienuolikėje jam reikės konkuruoti su Jordi Alba.

"Manau, jog mano žaidimo stilius atitiks komandos lūkesčius ir stilių. Aš mėgstu atakuoti ir kovoti dėl kamuolio, tačiau suprantu, kad dabartiniame moderniajame futbole privalau nepamiršti ir tiesioginių savo pareigų gynyboje", - sakė prancūzas.

Anot L. Digne, jis žino, kokius žaidimo elementus reikia pagerinti ir viliasi, jog "Barcoje" tai padaryti pavyks: "Papildomos motyvacijos man suteiks, jog žaisiu komandoje, kurioje rungtyniauja pasaulinio kalibro žvaigždės. Darysiu viską, ką lieps ekipos treneris".

Prancūzas prisipažino, jog žinią, kad juo domisi "Barcelona", pirmą sykį išgirdo prieš pat Europos futbolo čempionatą.

"Supratau, kad tai yra galimybė, kuria turiu pasinaudoti. Iš pradžių kalbėjausi su Jeremy Mathieu, po to su Robertu Fernandezu ("Barcelona" sporto direktoriumi - aut. past.), o jau Europos pirmenybių metu apie tai bendravome ir su Samueliu Umtiti", - pasakojo L. Digne.

Į žurnalistų klausimą, kokio marškinėlių numerio jis pageidauja, gynėjas atsakė su šypsena: "Tai nėra svarbu. Svarbiausia, jog apskritai apsivilkau "Barcelona" marškinėlius".

fcbarcelona.lt