L. Messi kontrakte - netikėta išvykimo sąlyga

Nepriklausomybės siekianti Katalonija gali pridaryti žalos "Barcelona" klubui, kuris, nepaisant galimų investicijų sumažėjimo, pasisako už atsiskyrimą nuo Ispanijos.

Jau kurį laiką Ispanijoje vyksta kova dėl Nepriklausomybės. Referendumą surengę Katalonijos žmonės balsavo už atsiskyrimą nuo Ispanijos, tačiau tai nėra galutinis sprendimas - šalies valdžia nepripažįsta šio referendumo rezultatų ir Katalonijos tolimesnė ateitis išlieka nežinoma.

Įdomu tai, kad ši politinė situacija buvo įtraukta ir į Lionelio Messi kontraktą. Argentinietis ne taip seniai pasirašė naują sutartį su "Barca", galiosiančia iki 2021 metų.

"El Mundo" paskelbė, kad Nepriklausomybę atgavusi Katalonija rizikuotų prarasti "Barcelona" klubo lyderį L. Messi. Argentiniečio kontrakte yra nurodyta sąlyga, kad jis turės galimybę visiškai netrukdomas palikti "Barca".

Žinoma, tai sunkiai įsivaizduojama, tačiau tokia galimybė yra, o "Barcelona" nėra tikra, ar atgavusi Nepriklausomybę iškart galės žaisti pajėgiausiose Europos turnyruose, ypatingai - UEFA Čempionų lygoje.

Vis dėlto pabrėžiama, kad jeigu "Barcelona" liks tose pačiose Ispanijos pirmenybėse arba prisijungs prie kitų šalių lygų, pavyzdžiui Anglijos ar Prancūzijos, L. Messi tokios galimybės neturės.