L. Modričiui gresia penkeri metai kalėjimo

Madrido "Real" žvaigždė bando pagrobti visą žiniasklaidos dėmesį iš mokesčių slėpimo kaltinamo komandos draugo Cristiano Ronaldo. Kroatijos prokuratūra patvirtino pradėjusi tyrimą dėl galimai melagingo saugo liudijimo Zdravko Mamičiaus teisme.

Pagal jo šalies įstatymus, jeigu bus pripažintas kaltu, 31-erių metų futbolininkas gali būti nuteistas nuo šešių mėnesių iki penkerių metų laisvės atėmimo bausme.

Modričius buvusio Zagrebo "Dinamo" vykdančiojo direktoriaus procese buvo vienas svarbiausių liudytojų, nes jam vadovaujant iš Kroatijos klubo persikėlė į Londono "Tottenham".

Be turto grobstymo bei sukčiavimo su mokesčiais Mamičius yra kaltinamas ir tuo, kad sau pasiliko didelę dalį minėto saugo transfero sumos vietoje to, jog ją pervestų klubui.

Kaltinamasis net neneigė šios informacijos, tačiau tikino, neva toks jo elgesys nepažeidė jokių įstatymų. 

Nesutariama dėl to, kad kontrakte nurodyta sąlyga gautą perėjimo sumą lygiai paskirsto tarp klubo bei paties futbolininko, tačiau prokurorai mėgina įrodyti, jog visa tai buvo įrašyta jau po to, kai transferas buvo atliktas.

Modričius iš pradžių patvirtino šią versiją, bet vėliau pakeitė savo liudijimo detales ir sakė, kad susipainiojo.

Priminsime, jog rungtyniauti į "Tottenham" Kroatijos rinktinės lyderis išvyko 2008 metais, o "Real" garbę saugas gina nuo 2012-ųjų.