L.Antalis įspėjo varžovus: „Artėjame prie optimalios formos“ (VIDEO)

Šį sezoną 6 tiksliais smūgiais pasižymėjęs „Žalgirio“ saugas Liviu Antalis savo įvarčių sąskaitą atsidarė 7 turo rungtynėse Klaipėdoje su vietos „Atlantu“. Šeštadienį 28 metų futbolininkas Vilniuje turės galimybę dar kartą patikrinti jėgas ir sėkmę dvikovoje su uostamiesčio ekipa.

Lietuvos čempionato pradžia „Žalgirio“ legionieriui iš Rumunijos nieko gero nežadėjo. Per pirmus šešis A lygos turus L.Antalis aikštėje praleido vos 54 minutes ir ypatingais žygdarbiais nepasižymėjo. Tačiau balandžio 11 d. futbolininkas pagaliau iššovė. Po keitimo antro kėlinio pradžioje aikštėje pasirodęs žalgirietis du kartus nuginklavo „Atlanto“ vartų sargą Pavelą Doroševą, o „Žalgiris“ šventė pergalę 5:2.
 
„Be abejo, puikiai prisimenu pirmas rungtynes Klaipėdoje su „Atlantu“. Pakilęs nuo atsarginių suolelio įmušiau du įvarčius, tačiau dar svarbiau, kad po nelabai sėkmingos susitikimo pradžios mūsų komanda įrodė savo pranašumą prieš varžovus ir iškovojo įtikinamą pergalę. Be abejo, smagu įmušti, o kai savo įvarčiais prisidedi prie pergalės būna pats geriausias jausmas. Juo labiau, kad „Žalgiriui“ šį sezoną kiekvienas taškas yra labai svarbus ir reikalingas“, - artėjant antrai akistatai su „Atlantu“ kalbėjo L.Antalis.

Sėkmingas pasirodymas rungtynėse su „Atlantu“ pakeitė L.Antalio sezoną. Visas A lygos antrojo rato dvikovas 28 metų futbolininkas pradėjo startinėje „Žalgirio“ sudėtyje ir pasižymėjo dar keturiais tiksliais smūgiais. Būtent jo įvarčiai padėjo sostinės komandai pasiekti pergales paskutinėse dviejose rungtynėse su „Jonava“ ir „Trakais“. „Šiuo metu jaučiuosi tikrai gerai, sunkus darbas treniruotėse padeda atsiskleisti ir aikštėje. Be abejo, energijos prideda ir įvarčiai. Įmušęs įgauni pasitikėjimo savimi, tada atrodo, kad gali bėgti nesustodamas visas 90 minučių. Kita vertus, paskutinėse keliose rungtynėse žaidžiau antru puolėju, pavyko įmušti kelis įvarčius, tad galima sakyti, kad man ši pozicija aikštėje yra parankesnė. Bet aš galiu žaisti įvairiose pozicijose, svarbiausia, kad komanda laimėtų, - pastebėjo L.Antalis. – Vis dėlto, reikia pasakyti, kad gerai žaidžiu ne tik aš. Vis geriau žaidžia ir visa komanda. Manau, kad mes palaipsniui atrandame savo žaidimą, artėjame prie optimalios sportinės formos. Paskutinės rungtynės su „Trakais“ parodė, kad esame teisingame kelyje.“
 
25 taškus po 13 rungtynių surinkęs „Žalgiris“ A lygoje užima antrą poziciją. Nuo lyderių – Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkų žalgiriečius skiria 8 taškai. Trečioje vietoje esantys „Trakai“ turi 20, o ketvirtą vietą užimantis „Atlantas“ – 18 taškų. Visgi, pasak L.Antalio, nors turnyro lentelėje „Atlantas“ yra žemiau nei „Trakai“, tačiau uostamiesčio ekipa nėra silpnesnė už trakiškius. „„Manau, kad šeštadienį mūsų laukia dar vienerios sunkios rungtynės. Klaipėdos „Atlantas“ yra labai geras, stiprus priešininkas. Turėsime žaisti iš visų jėgų, nesitaupydami ir nelaukdami dovanų iš varžovų. Tikiuosi, kad mums pavyks pasiekti savo tikslą ir iškovoti pergalę“, - teigė L.Antalis.

fkzalgiris.lt