L.Antalis: "Treneris prašė žaisti atsargiau" (VIDEO)

Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro rungtynėse su Klaipėdos „Atlantu“ šeštadienį pirmą kovos krikštą gavo „Žalgirio“ naujokas Liviu Antalis. 28 metų rumunas aikštėje pasirodė 77 min. pakeitęs vienintelio įvarčio autorių Elivelto. Nors pasižymėti jam nepavyko, bet futbolininko debiutas paliko teigiamą įspūdį „Žalgirio“ treneriams.

Savaitės pradžioje prie „Žalgirio“ prisijungęs L.Antalis aktyviai įsiliejo į žaidimą ir turėjo puikią progą atidaryti įvarčių sąskaitą Lietuvos čempionų ekipoje. 85 min. po puikaus Matijos Ljujičiaus perdavimo legionierius iš Rumunijos įsiveržė į „Atlanto“ baudos aikštelę, bet nesugebėjo pergudrauti varžovų vartų sargo Deivido Mikelionio. „Treneris prašė žaisti atsargiau, nes dar nesu pasirengęs rimtai kovai. Taip pat sakė, kad nepraleisčiau progos įmušti. Iš tiesų, turėjau gerą progą, bet varžovų vartininkas toje situacijoje sužaidė labai gerai. Gaila, kad nepavyko pasižymėti, bet svarbiausia – komandos pergalė“, – po rungtynių konstatavo L.Antalis.
 
Baigiantis susitikimui „Atlanto“ futbolininkai mėgino išlyginti rezultatą ir didelėmis pajėgomis metėsi į ataką. Tuo pasinaudoję žalgiriečiai surengė kelias pavojingas kontratakas. Vienos iš jų smaigalyje atsidūręs L.Antalis galėjo išvesti komandos draugą Bahrudiną Atajičių vieną prieš varžovų vartus, bet perdavimas buvo netikslus. Visgi, po rungtynių futbolininkas neliūdėjo. „Džiugu, kad komanda laimėjo, nes tai yra svarbiausias dalykas futbole. Sužaidėme neblogas rungtynes, tiesa, man nebuvo lengva įsilieti į žaidimą, nes su komanda turėjau vos kelias treniruotes. Bet jaučiuosi gerai ir neabejoju, kad ateityje bus tik geriau“, – teigė iš Rumunijos aukščiausioje lygoje žaidusios „CFR Cluj“ ekipos į „Žalgirį“ persikėlęs futbolininkas.

„Žalgirio“ treneris Andrius Skerla tikino, kad naujoko žaidimas paliko gerą įspūdį. „Gaila, kad jam nepavyko įmušti, nes tas įvartis būtų nuėmęs įtampą ir galutinai nulėmęs rungtynių baigtį. Kita vertus, smagu, kad jis apskritai atsidūrė tokioje situacijoje. Apskritai, jis aktyviai dalyvavo atakose, kartą galėjo išvesti komandos draugą vieną prieš vartus. Pristigo tikslumo, bet jis komandoje praleido tik kelias dienas, jam reikia laiko, kad pajustų žaidimo ritmą, apsiprastų su komandos draugais“, – pastebėjo A.Skerla.
 
Po rungtynių su „Atlantu“ žalgiriečiai tęsia pasirengimą UEFA Čempionų lygos atrankos varžyboms. Antradienį „Žalgiris“ LFF stadione surengs 70-ojo gimtadienio šventę, o jos metu legendinis Lietuvos futbolo klubas išmėgins jėgas su varžovais iš Švedijos – Geteborgo IFK ekipa. Pasak A.Skerlos, tai bus dar viena proga išmėginti komandos naujokus bei suteikti žaidimo praktikos po traumos atsigaunantiems futbolininkams. „Mahamane‘as Traore pagal mūsų planą su „Atlantu“ žaidė 45 minutes, o antradienį turės dar vieną progą gauti labai reikalingos žaidimo praktikos. Daugiau laiko aikštėje praleis ir L.Antalis. Nors antradienį stadione bus švenčiamas klubo gimtadienis, bet mes tikrai nesiruošiame daryti iš rungtynių su Geteborgo komanda kažkokio šou. Žaisime rimtai, stengsimės nugalėti ir žengti dar vieną žingsnį į priekį prieš mūsų laukiančias Čempionų lygos rungtynes su Razgrado „Ludogorets“ ekipa“, – teigė A.Skerla.
 
Birželio 27 d. „Žalgirio“ gimtadienio šventė LFF stadione prasidės 19 val., o rungtynės su Geteborgo IFK ekipa startuos 21 val. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...