Latvijoje "Žalgiris" bandys atgauti pasitikėjimą savo jėgomis (VIDEO)

Nors FK „Žalgiris“ liko be dalies į Lietuvos rinktines išvykusių futbolininkų, tačiau treniruotėse darbas nesustoja – žalgiriečiai entuziastingai pluša ir ruošiasi nelengvai akistatai Liepojoje, kur Lietuvos čempionus egzaminuos „Liepaja“ klubas.

Kelionė naujuoju komandos autobusu iki trečiojo pagal dydį Latvijos miesto neprailgo, tiesa, vos tik įvažiavus į kaimyninę šalį, futbolininkams teko išlipti bei išsijudinti, kadangi dėl vietinių vairuotojų sukeltos avarijos susidarė trumpa, bet sunkiai aplenkiama spūstis.

Į Latviją nevyko mačui su Slovakija besiruošiantys šeši žalgiriečiai – Linas Klimavičius, Rolandas Baravykas, Georgas Freidgeimas, Mantas Kuklys, Vytautas Lukša bei Darvydas Šernas, į U-21 rinktinę pakviestas Justas Lasickas ir U-19 rinktinėje plušantys du jauni vartininkai – Pijus Petkevičius bei Airidas Mickevičius. Tokiu būdu pagrindinėje komandoje šanso įgauti vertingos patirties sulaukė kol kas tik Pirmoje lygoje rungtyniaujantys „B“ ekipos žaidėjai: Glebas Chruščiovas, Ignas Kružikas, Osvaldas Čipkus ir Erikas Motuzas.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas apibendrino šios kelionės reikšmę, norint sugrįžti į prieš keletą turų demonstruotą žaidmą A lygoje, ir tikisi, kad vyresni komandos futbolininkai parodys tinkamą pavyzdį jaunimui bei juos įkvėps sėkmingesniam pasirodymui aikštėje.

„Kelionė į Latviją reikalinga, jog būtų atgautas pasitikėjimas, kurį išbarstėme per paskutinius keletą turų. Ši kelionė padės pakeisti aplinką, pažiūrėti į save iš šono, galbūt kai kuriems žaidėjams duos naują galimybę išeiti į aikštę, sužaisti su gerais varžovais ir kilti į sportinę formą, kurią buvome pasiekę. Turime keletą žaidėjų, kuriems tai pirma gyvenime kelionė su pagrindine komanda. Labai džiaugiuosi jų požiūriu į darbą, kaip jie stengiasi ir dirba. Jiems tai tikrai gera patirtis. Tikimės pamatyti vyresnių žaidėjų charakterį ir lyderio savybes, kad jaunimas galėtų į juos dairytis ir įgautų daugiau pasitikėjimo, o išėję į aikštę jaustų, kad esame vieninga ir stipri komanda“, – pasakojo klubo strategas.

Anot V.Dambrausko, „Žalgiris“ rytoj sieks reabilituotis prieš save ir sėkmingu žaidimu nustumti pralaimėjimą „Kauno Žalgiriui“ ir kelerias lygiąsias į atminties paraštes: „Visų pirma sieksime gerai žaisti. Labiausiai iš savo žaidėjų tikiuosi charakterio, kad jie parodytų, jog tos nesėkmės yra laikinos, nesusipratimas, psichologiniai trūkumai ir varžovo neįvertinimas. Taip greitai pamiršti, kaip žaisti futbolą, yra neįmanoma, todėl labai tikiuosi, kad mano žaidėjai parodys charakterį, valią ir tai, jog turime ne vieną ir ne du lyderius bei galime sužaisti geras rungtynes“.

Šiemet Lietuvos čempionai sykį susidūrė su Latvijos klubu – sausio 26-ąją dieną žalgiriečiai „Sportimos“ manieže net 0:4 pralaimėjo Rygos FS ekipai. „Žalgirio“ saugas Saulius Mikoliūnas prisimena šią nesėkmingą kaimynų akistatą ir sieks į sostinę parvežti pergalę prieš 2015 metais Lietuvos čempionate triumfavusį Liepojos klubą.

„Kad nebūtų per ilgos pertraukos tarp rungtynių, reikia sužaisti ir kontrolines rungtynes, susistyguoti komandą ir atrasti savo žaidimą. Treneriui svarbu pasižiūrėti į jaunus žaidėjus ir jiems suteikti šansą. Komanda yra nusivylusi rezutatais, tačiau nori reabilituotis ir pasiruošti Čempionų lygai, nes ji ne už kalnų. Turime būtinai atrasti savo žaidimą ir pozityvą. Eisime laimėti, nes reprezentuojame „Žalgirį“ – Lietuvos čempionus. Nesvarbu, kas išeis į aikštę, bet reikia kovoti dėl pergalės. Visada yra principinės kovos tarp Lietuvos ir Latvijos komandų. Žaidėme žiemą su latvių komanda, kaip bebūtų gaila, pralaimėjome, tad rytoj norėsime į Vilnių išsivežti pergalę“, – teigė S.Mikoliūnas.

Rungtynės tarp „Liepaja“ ir „Žalgirio“ futbolininkų įvyks birželio 7-ąją dieną. Dvikovos pradžia „Daugava“ stadione – 19.30 val.

fkzalgiris.lt