Latvijoje "Žalgiris" buvo priverstas iškelti baltą vėliavą

„Žalgiris“ sužaidė kontrolinę akistatą Liepojos mieste, kur 0:1 (0:0) nusileido šiuo metu antrą vietą Latvijos čempionate užimančiai „Liepaja“ ekipai.

Šiam mačui treneris Valdas Dambrauskas pasirinko 4-3-3 išsidėstymą. Iš pradžių centro gynėjų grandį sudarė Mamadou Mbodjis bei Donovanas Slijngardas, o kairiajame gynybos krašte rungtyniavo Saulius Mikoliūnas. Savo ruožtu latviai į aikštę metė praktiškai pajėgiausią sudėtį, kuria tuo metu galėjo pasigirti.

Mačo pradžioje vilniečiai rengė ilgesnes pozicines atakas, o varžovai atsakė kontratakomis bei pora kampinių – vieno iš jų metu sėkmė nusišypsojo Tomui Gucui, kuriam smūgis iš dėkingos padėties nepavyko. Kiek vėliau stipriu tolimu šūviu atsakė Karolis Uzėla, pasiųsdamas kamuolį virš vartų, o Matija Ljujičius varžovams pagrasino standartinės padėties metu.

22-ąją minutę V.Dambrauskui teko atlikti priverstinį keitimą: po susidūrimo su varžovu Elivelto buvo prakirstas antakis, tad brazilą pakeitė Ernestas Stočkūnas.

Paskutinėmis pirmo kėlinio minutėmis „Liepaja“ turėjo neblogą galimybę pasinaudoti žalgiriečių klaida savo aikštės pusėje, visgi, į baudos aikštelę įsiveržusio Vako Bačiašvilio smūgis buvo blokuotas.

Per pertrauką „Žalgirio“ vartų stačiakmapio stojo ginti Saulius Klevinskas, kiek vėliau Komneną Andričių pakeitė Slavko Blagojevičius, o 69-ąją minutę debiuto pagrindinėje komandoje sulaukė jaunasis puolėjas Osvaldas Čipkus. „Liepaja“ ekipai antrame kėlinyje pavyko kuriam laikui perimti iniciatyvą ir pelnyti įvartį.

73-iąją minutę į baudos aikštelę įsiveržęs Kristapas Grebis atitrūko nuo žalgiriečio ir akistatoje su S.Klevinsku pažeme smūgiavo tiksliai. Svečiai apeliavo į nuošalę, tačiau linijos teisėjas vėliavėlės nepakėlė.

Po praleisto įvarčio žalgiriečiai pradėjo kur kas aktyviau atakuoti ir keletą sykių pagrasino oponentų vartininkui. 80-ąją minutę vargais negalais nuo E.Stočkūno bei Bahrudino Atajičiaus atakos apsigynė „Liepaja“ ekipos gynėjas, be to, legionierius dar kartą smūgiavo – šį sykį į vartininką baudos smūgio metu. Dvikovos pabaigoje vilniečiai buvo ryžtingesni, tačiau pralaužti latvių gynybos taip ir nepavyko.

fkzalgiris.lt