Laukimas baigėsi: "Tottenham" stoja į kovą su "Juventus", "Basel" - su "Man City" (apžvalga)

Laukimas baigėsi – UEFA Čempionų lygos kovos sugrįžta į futbolo mylėtojų ekranus. Jau šiandien startuoja 2017-18 metų sezono aštuntfinalio dvikovos, kurios žada didžiulę intrigą ir aukščiausio lygio futbolą.

Startą duos keturios komandos – Turino „Juventus“ namuose priims Londono „Tottenham“ vienuolikę, o „Basel“ sieks atsilaikyti prieš šį sezoną sunkiai įkandamą „Manchester City“. Abi dvikovos startuos 21 val. 45 min. Lietuvos laiku.

„Juventus“ – „Tottenham“

Šios rungtynės neabejotinai turėtų prikaustyti daugiausiai sirgalių. Praėjusio sezono vicečempionai vėl turi tą pačią misiją – padėti Gianluigi Buffonui pagaliau nuskinti Čempionų lygos titulą, tačiau varžovas itin grėsmingas – grupių etape už savo nugaros pačius turnyro čempionus palikęs „Tottenham“.

„Senoji senjora“ savo žygį šį sezoną pradėjo nuo D grupės, kurioje jiems konkurenciją kėlė „Barcelona“, Lisabonos „Sporting“ ir Pirėjo „Olympiakos“. „Juventus“ lengvo pasivaikščiojimo čia neturėjo – pirmąją vietą užleido katalonams, o trečioje vietoje likę portugalai jiems nusileido tik keturiais taškais.

Savo ruožtu kur kas geriau H grupėje sekėsi „Tottenham“ ekipai, kuri turėjo grumtis su garsiais Europos klubais – Madrido „Real“, Dortmundo „Borussia“ bei gerokai kuklesniu Nikosijos APOEL. „Spurs“ šioje grupėje pasiekė penkias pergales, sykį sužaidė lygiosiomis ir užtikrintai liko pirmoje pozicijoje.

Abu klubai demonstruoja fenomenalią sportinę formą – „Juventus“ nepralaimėjo jau 16 rungtynių iš eilės, o „Tottenham“ nesėkmės išvengė pastarąsias 12 akistatų.

11 pergalių iš eilės turintis „Juventus“ sieks šią seriją pratęsti ir prieš „Tottenham“. „Juventus“ puolime šiuo metu rungtyniauja be priekaištų – per paskutines dvi rungtynes pelnyti devyni įvarčiai, tačiau gynyba dar įspūdingesnė – per minėtas 16 nepralaimėtų rungtynių italai sugebėjo praleisti vos vieną įvartį į savo vartus.

„Tottenham“ ekipa taip pat yra geriausioje sezono stadijoje – per paskutinius susitikimus buvo įveikti „Arsenal“ ir „Man United“ klubai, o su „Liverpool“ sužaista lygiosiomis. Paskutinėse rungtynėse būtent ir buvo nugalėtas „Arsenal“ – į pergalę „pentinius“ atvedė „Juventus“ gynybai žalos pridaryti sieksiantis Harry Kane‘as.

Žaidėjų netekčių prieš šią dvikovą abiems komandoms nepavyko išvengti, tiesa, kur kas mažiau sunerimusi yra „Tottenham“ ekipa, kuri galės verstis šiuo metu optimaliausia sudėtimi. Jiems nepadės tik Toby Alderweireldas, kuris dėl traumos nerungtyniavo ilgą laiką, todėl Mauricio Pochettino nusprendė belgą palikti Anglijoje.

Tuo tarpu „Juventus“ turi rimtesnių problemų – jiems tikrai nepadės Benediktas Howedesas, Blaise‘as Matuidi, Juanas Cuadrado, Andrea Barzagli ir viena ryškiausių komandos žvaigždžių Paulo Dybala.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Juventus“: Gianlugi Buffon; Mattia De Sciglio, Mehdi Benatia, Giorgio Chiellini, Alex Sandro; Sami Khedira, Miralem Pjanić, Rodrigo Bentancur; Douglas Costa, Gonzalo Higuaín, Mario Mandžukič.

„Tottenham“: Hugo Lloris; Kevin Trippier, Davison Sanchez, Jan Vertonghen, Ben Davies; Moussa Dembélé, Eric Dier; Christian Eriksen, Dele Alli, Heung-Min Son; Harry Kane.


„Basel“ – „Manchester City“

Šios rungtynės turėtų nublankti prieš akistatą Turine, tačiau Šveicarijoje neturėtų trūkti gražių momentų. Pepo Guardiolos auklėtiniai šiuo metu demonstruoja ne tik puikią sportinę formą, tačiau ir žaidžia akiai patraukų futbolą, todėl „Basel“ šansai šioje poroje nėra laikomi itin dideliais.

Rungtynių šeimininkai „Basel“ puikiai pasirodė grupių etape – A grupėje šveicarai liko antroje pozicijoje į priekį užleisdami tik tituluotą „Manchester United“. „Basel“ į savo sąskaitą įsirašė keturias pergales ir du pralaimėjimus – šis rezultatas leido už savo nugaros palikti Maskvos CSKA bei nei taško nesurinkusią Lisabonos „Benfica“.

„Manchester City“ F grupėje sunkumų neturėjo, nors jiems į nugarą netikėtai kvėpavo Donecko „Shakhtar“, palikęs už savęs „Napoli“ bei „Feyenoord“. „Miestiečiai“ laimėjo pirmas penkias grupes rungtynes, tačiau paskutinėje akistatoje, kuri jiems jau nebelėmė nieko, turėjo pripažinti ukrainiečių pranašumą.

Šveicarijos futbolo pirmenybėse „Basel“ ilgą laiką ilsėjosi dėl žiemos pertraukos, tačiau jos metu tikrai nenuobodžiavo – sužaidė penkias draugiškas rungtynes, kuriose du kartus laimėjo ir pralaimėjo bei sykį sužaidė lygiosiomis. Į kovas šalies lygoje Bazelio ekipos futbolininkai grįžo vasario pradžioje – pirmoje dvikovoje buvo nusileista „Lugano“ klubui, o paskutinėse rungtynėse rezultatu 2-0 įveiktas „Thun“.

„Miestiečių“ forma šiame sezone yra tiesiog neįtikėtina – per 27 rungtynes „Man City“ Anglijos „Premier“ lygoje yra patyręs vos vieną nesėkmę ir iškovojęs net 23 pergales. Paskutinės rungtynės šveicarų pozityviai taip pat nenuteikė – rezultatu 5-1 sutriuškintas „Leicester City“.

Į šalies čempionų titulą rimtai nusiteikęs Mančesterio klubas per pastarąsias dešimt rungtynių tik vienose jų nepelnė daugiau nei vieno įvarčio, todėl „Basel“ ekipai reikės pademonstruoti kokybišką gynybos liniją, nes „miestiečiai“ jokių klaidų nedovanos.

„Basel“ šioje akistatoje tikrai versis be atsarginio vartininko Germano Vailati, taip pat abejojama Ederio Balantos bei Luca Zuffi pasirodymais aikštėje. Savo ruožtu „Man City“ negalės padėti gynėjas Benjaminas Mendy ir puolėjas Gabrielis Jesusas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Basel“: Tomaš Vaclík; Maurice Lacroix, Marek Suchý, Eder Balanta (?); Michael Lang, Luca Zuffi (?), Taulant Xhaka, Raoul Petretta; Mohamed Elyounoussi, Ricky Van Wolfswinkel, Dimitri Oberlin.

„Man City“: Ederson; Kyle Walker, Vincent Kompany, Nicolas Otamendi, Danilo; Fernandinho, David Silva, Kevin De Bruyne; Bernardo Silva, Sergio Aguero, Raheem Sterling.

Dalyvaukite Čempionų lygos spėlionėje ir laimėkite vertingus prizus!