Lemiamų kovų metas: "Barca" bandys sukurti dar vieną stebuklą, "Borussia" - atsitiesti Monake

Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje finišuos ketvirtfinalio etapas. Po šiandien įvyksiančių dviejų atsakomųjų ketvirtfinalio rungtynių bus aiškios visos keturios komandos, tęsiančios kovą dėl titulo turnyro pusfinalyje.

Intriguojanti akistata laukia "Camp Nou" stadione, kuriame "Barcelona" bandys sukurti dar vieną stebuklą - panaikinti trijų įvarčių deficitą prieš Turino "Juventus" ir žengti tolyn. Prancūzijoje taip pat nusimato intriguojanti dvikova, kurioje "Monaco" sieks išsaugoti išvykoje įgytą pranašumą prieš Dortmundo "Borussia".


"Barcelona" - Turino "Juventus"

Turino "Juventus" į Barseloną atvyksta turėdami gerą pavyzdį - aštuntfinalio etape Paryžiaus "Saint-Germain" ekipai pirmajame susitikime neužteko pergalės rezultatu 4-0. "Barcelona" atsakomosiose rungtynėse sukūrė tikrą futbolo stebuklą - rezultatu 6-1 pranoko prancūzus ir atsidūrė kitame etape. Vis dėlto tikėtis, kad disciplinuota "Juventus" gynyba galėtų sužaisti taip pat nepatikimai - naivoka, tačiau futbole viskas įmanoma.

Pirmąjį susitikimą Turine šeimininkai laimėjo rezultatu 3-0. Massimiliano Allegri auklėtiniai parodė aukščiausios klasės futbolą, o pagrindinis šių rungtynių veidas buvo Paulo Dybala. Lionelio Messi įpėdiniu laikomas argentinietis pelnė pirmuosius du įvarčius, o varžovus galutinai 55-ąją minutę pribaigė Giorgio Chiellini.

Po nesėkmingų rungtynių Turine "Barcelona" neišvengė sunkių rungtynių ir Ispanijos pirmenybėse. Luiso Enrique auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 3-2 pranoko San Sebastiano "Real Sociedad". Strategui reikėtų nerimauti dėl neužtikrinto darbo gynyboje, nes katalonai prieš baskus du kartus pirmavo dviejų įvarčių pranašumu, tačiau nespindėjo patikimu žaidimu savo aikštės pusėje.

Dėl ko L. Enrique neturėtų sukti galvos, tai dėl Lionelio Messi sportinės formos. Nesustabdomai rungtyniaujantis argentinietis pelnė du įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą Paco Alcacerui.

Tuo tarpu "Juventus" po sėkmingų Čempionų lygos rungtynių pasiekė pergalę ir Italijos "Serie A" pirmenybėse. Gonzalo Higuaino dublis dar pirmajame kėlinyje garantavo "senosios senjoros" pergalę prieš "Pescara". "Juventus", turintis net aštuonių taškų pranašumą "Serie A" pirmenybėse, demonstruoja užtikrintą žaidimą ir artėja link eilinio čempionų titulo.

Per pastarąsias tris rungtynes "Barcelona" negali pasidžiaugti puikia sportine forma ar demonstruojamais rezultatais - pralaimėjimai "Malaga" ir "Juventus" klubams bei pergalė prieš "La Real". Per šias rungtynes katalonai praleido net septynis įvarčius, kai tuo metu jų varžovai iš Turino per tiek pat rungtynių pasiekė tris pergales ir nepraleido nei vieno įvarčio į savus vartus.

"Barcelona" prieš dvikovą su "Juventus" turi netekčių - dėl traumų tikrais nežais Rafinha bei Aleixas Vidalis, tačiau taip pat abejojama Arda Turano, Javiero Mascherano ir Jeremy Mathieu galimybėmis išbėgti į aikštę. Tuo tarpu "Juventus" versis tik be iš rikiuotės iki sezono pabaigos iškritusio Marko Pjaca.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Barcelona": Ter Stegen; Mascherano, Piqué, Umtiti; Rakitič, Busquets, Iniesta, Sergi Roberto; Messi, Luis Suárez, Neymar.

"Juventus": Buffon; Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Pjanić, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandžukić; Higuaín.


"Monaco" - Dortmundo "Borussia"

Pirmoji dvikova sulaukė daug dėmesio, tačiau ne dėl veiksmo aikštėje, o už jos ribų. Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės buvo atidėtos dienai, kai buvo įvykdytas terostinis išpuolis prieš Dortmundo "Borussa" futbolininkus, važiavusius autobusu. Laimei, gyvybių šis išpuolis nenusinešė - vienintelis Marcas Bartra nukentėjo rankos sužeidimais.

Po sukrečiančio įvyko "Borussia" futbolininkai į aikštę žengė jau kitą dieną ir kovojo su "Monaco". Savo žiūrovų akivaizdoje žaidę "geltonai juodi" turėjo pripažinti "Monaco" pranašumą. Kyliano Mbappe dublis ir Sveno Benderio įvartis į savus vartus garantavo prancūzų pergalę rezultatu 3-2. Vis dėlto BVB ekipai pavyko pasiekti du svarbius įvarčius, kuriuos pelnė Ousmane Dembele bei Shinji Kagawa.

"Monaco" po išvykos į Vokietiją pergalių žygį pratęsė į Prancūzijos "Ligue 1" pirmenybėse. Pirmoje vietoje esantys Monako futbolininkai Radamelio Falcao individualaus meistriškumo pagalba pasiekė sunkią pergalę prieš "Dijon", kurie iki 69-os minutės pirmavo rezultatu 1-0. Kolumbietis abu įvarčius savo komandai uždirbo po puikių baudos smūgiu.

"Borussia" prieš atsakomąją Čempionų lygos dvikova susigrąžino pasitikėjimą savo jėgomis - Vokietijos "Bundesliga" pirmenybėse pasiekė pergalę rezultatu 3-1 prieš Frankfurto "Eintracht". "Geltonai juodų" gretose netylėjo po įvartį pelnę Marco Reusas, Sokratis Papastathopolous ir Pierre'as-Emerickas Aubameyangas.

"Monaco" nesustabdomas yra ketverias rungtynes iš eilės - prancūzai per visas jas džiaugėsi tik pergalėmis. Tuo tarpu "Borussia" per pastarąsias penkerias rungtynes du kartus patyrė pralaimėjimą, tiek pat kartų džiaugėsi pergale ir sykį išsiskyrė lygiosiomis su Gelzenkircheno "Schalke".

"Monaco" ir čia turės rimtų netekčių - dėl diskvalifikacijos nerungtyniaus Fabinho, o dėl įvairių traumų ir negalavimų nepadės Djibrilis Sidibe, Gabrielis Boschilla bei Guido Carrillo. Savo ruožtu "Borussia" šioje akistatoje tikrai versis be jau minėto M. Bartra, Mario Gotze ir Andre Schurrle. Taip pat nėra aišku, ar rungtyniauti galės raumenų skausmus jaučiantis Erikas Durmas ir Sebastianas Rode.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Monaco": Subašič; Touré, Glik, Jemerson, Mendy; Bernardo Silva, Bakayoko, Moutinho, Lemar; Falcao, Mbappé.

"Borussia": Burki; Piszczek, Papastathopoulos, Bender, Schmelzer; Weigl; Dembélé, Castro, Reus, Guerreiro; Aubameyang.