L.Enrique: "PSG pavyko geriau susidoroti su spaudimu"

Į aikštę Paryžiuje žengę su favoritų etiketėmis „Barcelona“ futbolininkai ją paliko nuleidę galvas. Čempionų lygos antrajame ture katalonai 2:3 pralaimėjo „Paris Saint-Germain“ komandai, sutaršiusiai varžovų gynybą, nors vertėsi be lyderio Zlatano Ibrahimovičiaus ir Ezequielio Lavezzi, rašo goal.com.

Lionelis Messi ir kompanija turėjo pripažinti „Parc des Princes“ šeimininkų pranašumą, kai galingais smūgiais „Barcelona“ vartų tinklą suvarpė Davidas Luizas, Marco Veratti ir Blaise Matuidi.

Trys smūgiai ir iš kėdės verčiamo Laurent Blanc'o reputacija tapo tvirtesnė, o štai virš Luiso Enrique galvos pirmą kartą pasirodė tamsesni debesys.

„Mūsų pralaimėjimo paaiškinimas labai paprastas. Mes žaidėme su tokio paties lygio varžovais ir jiems pavyko geriau susidoroti su spaudimu“, - sakė L.Enrique.

44 metų buvęs „Barcelona“ žaidėjas mėgavosi pakankamai paprastu sezono startu. Vasarą ekipos vairą perėmęs ispanas 2014-2015 metų sezoną pradėjo be pralaimėjimų ir po PSG dūrio išliko ramus.

Jis prisiėmė atsakomybę dėl pralaimėjimo.

„Nežaidėme taip gerai, kaip tikėjomės. Turėjome keletą aiškių progų pabaigoje ir galėjome išlyginti, - sakė L.Enrique. - Padarėme paprastų klaidų, kai kamuolį varydavome iš savo aikštės pusės. Kamuolys tiesiog atsidurdavo pavojingose zonose ir tada PSG įmušdavo. Žinojome, kad taip gali nutikti. Bet kartais tai neišvengiama. Tai tarsi iš klaidų enciklopedijos. Jas ištaisyti lengva nėra, bet mes apie tai žinome ir stengiamės.“

„Barcelona“ sirgaliai po pralaimėjimo pirmiausia pirštu grūmojo gynėjams ir primerkę akis žiūrėjo į vartininką Marcą-Andre ter Stegeną.

„Aš paprastai nekalbu apie individualių žaidėjų pasirodymą. Pralaimėjimą lemia visi, o pirmiausia reikėtų kaltinti mane, - sakė L.Enrique. - Esu treneris ir atsakingas aš. Žaidėjai buvo gerai nusiteikę, bet tai nebuvo produktyviausia diena, kai kalbame apie atakų užbaigimą.“

„Barcelona“ į Čempionų lygą grįš spalio 21 dieną, kai „Camp Nou“ stadione priims Amsterdamo „Ajax“ futbolininkus.

Dar prieš tai katalonai žais su „Rayo Vallecano“ futbolininkais ir sieks pratęsti seriją be pralaimėjimų Ispanijos čempionate.

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...