LFF ir šalies Vyriausybė pasirašė susitarimą

Šiandien, dalyvaujant UEFA prezidentui Aleksandrui Čeferinui, Lietuvos Respublikos (LR) ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ir LFF prezidentas Tomas Danilevičius pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, pagal kurį LR Vyriausybė įsipareigojo padėti gerinti šalies futbolo infrastruktūrą, siekiant optimalaus UEFA aukščiausių kategorijų stadionų išvystymo bei stiprinti jaunimo ugdymo kokybę.

Taip pat susitikimo vyriausybėje metu A. Čeferinas, T. Danilevičius ir S. Skvernelis aptarė aktualius Lietuvos futbolo vystymo klausimus ir būdus, kaip būtų galima pakelti sporto šakos kokybę į naują lygį. LFF kvietimu į Lietuvą atvykęs A. Čeferinas išreiškė visapusišką UEFA paramą federacijos siekiams.

„Tikiuosi, kad naują postūmį duos ką tik pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas su Lietuvos futbolo federacija. Sieksime stiprinti ir plėtoti futbolo sporto šaką Lietuvoje. Futbolo, kaip strateginės sporto šakos vystymas yra numatytas mūsų darbotvarkėje. Lietuvos futbolo federacija šiame procese bus ne viena ir bendromis pastangomis sieksime įgyvendinti tikslus kartu. Tikiu, kad šis svarbus žingsnis taps Lietuvos futbolo atgimimo pradžia“,– teigė S. Skvernelis.

LFF prezidentas T. Danilevičius išreiškė viltį ir pasitikėjimą, jog LR Vyriausybė padės įgyvendinti siekius paversti futbolą dominuojančia ir pasididžiavimą keliančia sporto šaka Lietuvoje: „Vertiname Vyriausybės ryžtą atgaivinti šalies futbolą ir džiugu išgirsti tai, jog valdžia mato potencialą pakelti futbolą į naujas aukštumas. Neabejojame, kad finansinė Vyriausybės pagalba bus labai svarbi įgyvendinant futbolo infrastruktūros vystymą, įskaitant Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją, taip pat – mūsų vykdomą Naujosios Vilnios nacionalinį futbolo centro projektą, siekiant sudaryti geriausias įmanomas sąlygas aukštos klasės futbolininkų ruošimui. Žinome, kad aukštesnės klasės stadionai Lietuvoje yra ne siekiamybė, o būtinybė, todėl planuojame investuoti į Naujosios Vilnios stadiono statybas ir kitų arenų išvystymą. Manau, kad šis susitarimas įtvirtina strateginę futbolo reikšmę Lietuvos sporto strategijoje.“

Tuo tarpu A. Čeferinas mano, jog LFF, UEFA ir Vyriausybei suvienijus bendras jėgas, Lietuvos futbolas turės potencialo tapti dominuojančiu sportu šalyje: „Visi žinome, kad Lietuvos futbolas susiduria su ne vienu iššūkiu, tačiau federacija daro viską, kad 2020 m. futbolas taptų sporto šaka Nr. 1 ir jų iniciatyvoms mes pritariame bei visapusiškai stengsimės padėti pasiekti tikslą. Visgi pokyčiai negimsta per naktį, o aš noriu pabrėžti, kad federacija yra ne viena. Tą patvirtina ir šiandienos federacijos bei vyriausybės susitarimas, kurį UEFA palaiko ir seks visą procesą. Vertiname LFF ir Lietuvos Vyriausybės iniciatyvą atnaujinti turimus stadionus, įkurti Nacionalinį futbolo centrą Vilniuje, o taip pat pertvarkyti metodologinį žaidėjų ugdymą. Lietuva pastaraisiais metais įrodė, kad yra pasiruošusi žengti žingsnį į priekį – tai parodo jiems patikėtas Europos merginų futbolo čempionato organizavimas, paraiška organizuoti pasaulio futsal čempionatą bei priimti efektyvūs sprendimai užkertant kelią sutartoms rungtynėms ir kiti aspektai, kurie mums labai svarbūs. Savo parama mes ir toliau padėsime LFF ir Lietuvos vyriausybei įgyvendinti iškeltus tikslus.“

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...