LFF Pirmoje lygoje praūžė 5-asis turas

Nenumaldomai vykstančioje LFF Pirmoje lygoje žiūrovai jau turėjo galimybė išvysti ir 5-ojo turo dvikovas. Ekipos žiūrovams pasiūlė gausą įvarčių, geras gynybas ir nenuspėjamas rungtynes.

Lyderių kaita

Prieš 5-ąjį turą lentelės viršūnėje šiltai įsitaisę Alytaus „Dainavos“ futbolininkai savo pozicijas buvo priversti užleisti. Išvaistyti taškai prieš Kėdainių „Nevėžį“ lėmė, kad į lentelės viršūnę užkopė Pakruojo „Pakruojis“. „Dainava“ sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Nevėžiu“, o tuo pasinaudojęs „Pakruojis“ įveikė „Panevėžį“ 2:1 ir pakilo į pirmąją turnyrinės lentelės vietą.

Be taškų

LFF Pirmoje lygoje liko vos vienas klubas, kuris nėra iškovojęs nei vieno taško. Utenos „Utenis B“ nusileido Tauragės „Taurui“ 0:3 ir leido savo varžovams iškovoti pirmus sezono taškus, taip patys likdami lentelės dugne.

Potencialūs lyderiai

Kauno „Stubro B“ ekipa palaužė Palangos „Palangą“ rezultatu 2:1 ir pakilo į trečiąją turnyrinės lentelės vietą su 10 taškų ir +6 įvarčių santykiu. Aukščiau jų yra „Dainava“, kuri turi 11 taškų ir +5 įvarčių santykius, o pirmoje vietoje jau minėtasis „Pakruojis“ su 13 taškų savo sąskaitoje ir taip pat +6 įvarčių santykiu. Tačiau verta paminėti, kad Kauno ekipa yra sužaidusi vienomis rungtynėmis mažiau. Jei jie iškovotų pergalę minimaliu skirtumu ir susilygintu sužaistų rungtynių kiekiu su kitomis ekipomis – „Stumbro B“ ekipa atsidurtų pirmoje lentelės vietoje.

Barstomi taškai

„Dainava“ yra viena iš sezono favoričių, tačiau dėl prastos gynybos jau antrą kartą šiame sezone praranda taškus. Prieš dvi savaites alytiškiai sužaidė lygiosiomis su „Šilute“ 2:2, kas buvo pirmasis ir kol kas vienintelis šilutiškių taškas šiame sezone, o dabar išbarstyti taškai minėtose rungtynėse su „Nevėžiu“.

Pasiteisino

Darius Gvildys prieš rungtynes buvo pasakęs: „Nevėžis“ tikrai nėra silpnesnis varžovas. O varžovų nuvertinti tikrai negalima, nes tai puikiai matėme rungtynėse su „Šilutės“ ekipa. Todėl vyrų nuteikinėti nereikia, nes jie žino, kad tai yra rimta komanda ir gali pridaryti daug bėdų, jeigu atsipalaiduoji“, - pasakojo Gvildys. „Dainavos“ trenerio žodžiai pasiteisino, kad kėdainiškiai nėra silpnesni, tačiau pasitikėjimas, kad vyrų nuteikti nereikia, galėjo būti trūkumas, kuris sutrukdė iškovoti tris taškus.

Nesustabdė

Apžvalgoje prieš penktąjį turą minėjome, kad „Dainavos“ puolėjas Samas Shababas ir „Džiugo“ lyderis Vaidas Viktoravičius yra nesustabdomi. Shababas prieš šį turą buvo įmušęs 5 įvarčius per keturias rungtynes, o Viktoravičius – 4 per tris rungtynes. Šiame ture Shababas 35-ąją minutę pasiuntė kamuolį į vartų tinklą 6-ą kartą šiame sezone ir išlygino rezultatą Kėdainiuose, o Viktoravičius 62-ąją minutę pelnė pirmąjį rungtynių įvartį tarp „Džiugo“ ir „Bangos“ ekipų, kurios pasibaigė 1:1.

Taupėsi

Tauragės „Tauras“ iki šio turo buvo praleidęs 11 įvarčių ir nei karto nesugebėjo pasižymėti patys. Tačiau išlaukę geros akimirkos, prieš kaimynus lentelės dugne padarė viską, ko nepavyko padaryti iki šiol. Tauragiškiai nepraleido nei vieno įvarčio prieš „Utenos B“ ekipą, o patys sugebėjo įmušti 3, iš kurių pirmi du - per pirmas 15 minučių. „Taurui“ pasižymėjo  Simonas Babilius 9-ąją minutę, Karlenas Darchinianas 15-ąją, o Jeanas Paulas Ndeki sudavė paskutinį smūgį 56-ąją rungtynių minutę.

Haris Augustynas