LFF taurė - "Žalgirio" futbolininkų rankose (VIDEO)
Gegužės 23-ioji giliai įsirėžė į Lietuvos futbolo istoriją. Vilniaus komanda Šiauliuose pasiekė jau ketvirtą iš eilės LFF taurės titulą. To dar nepavyko pakartoti nei vienai šalies komandai. Tai buvo taip pat jau devintas toks trofėjus stipriausio Lietuvos klubo istorijoje.

Aktyviai pradėjusios ekipos nevengė apsilankyti prie varžovų vartų, tačiau nei vienai, nei kitai komandai nepavyko realizuoti susikurtų progų. Pirmasis kėlinys pasibaigė kaip ir prasidėjęs – esant lygiam rezultatui 0:0.

Finalo nugalėtojo likimas sprendėsi tik antrajame kėlinyje. Beatodairiškai į puolimą skubėję klaipėdiečiai leido Linui Pilibačiui išeiti visiškai vienam prieš vartininką Edviną Gertmoną, o pastarajam neliko nieko kito, kaip griauti įsibėgėjusį žalgirietį. Rungtynių teisėjas Gediminas Mažeika nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Atsakomybę prisiėmęs žaliai baltų kapitonas Deividas Šemberas lengvu smūgiu išvedė savo komandą į priekį.

Tuo klaipėdiečių problemos nesibaigė. Vos po keturių minučių pajūrio komandos Donatas Navikas buvo nubaustas antrąja geltona kortele ir išvytas iš aikštės.

Mažumoje likę „Atlanto“ futbolininkai iniciatyvą atidavė „Žalgirio“ žaidėjams ir dažniausiai gynėsi nuo nenutrūkstamų žalgiriečių atakų.

Daug ir dažnai atakavę žalgiriečiai turėjo ne vieną progą pasižymėti ir dar labiau persverti rungtynių rezultatą, tačiau jiems vis pritrūkdavo tikslumo.

Rungtynių pabaigoje, 84-ąją minutę, gausios atlantiečių pajėgos gynyboje visgi palūžo. Laisvas baudos aikštėje likęs Linas Pilibaitis lengvu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į vartus ir įtvirtino žalgiriečių istorinę pergalę.


Nuaidėjus paskutiniam teisėjo švilpukui žalgiriečiai puolė džiaugtis rekordiniu titulu su savo aistruoliais, dėkojančiams sostinės klubui už istorinę pergalę.
 
Vilniaus „Žalgiris“ – Klaipėdos „Atlantas“ 1:0 (0:0)

54‘ [1:0] Deividas Šemberas (11 m. baudinys)
84‘ [2:0] Linas Pilibaitis

zalgiris-vilnius.lt