LFF užkirto kelią "investuotojams" iš Honkongo perimti "Kruoją"

Nuosekliai įgyvendindama užsibrėžtą tikslą kovoti prieš nesąžiningą žaidimą Lietuvos futbolo federacija (LFF) pasitelkia vis daugiau naujų prevencijos priemonių. Nagrinėdamas Pakruojo „Kruojos" prašymą registruoti naujus klubo dalininkus LFF Vykdomasis komitetas (VK) užkirto kelią prieštaringos reputacijos užsienio valstybės piliečiams tapti klubo savininkais.

Praėjusiais metais LFF VK patvirtino taisyklių pakeitimus, nustatančius asmenų dalyvavimą futbolo klubo valdyme.
Pakeitimai numato, kad asmuo, pageidaujantis valdyti  klubą,  privalo gauti LFF VK leidimą. Siekdami pakeisti ar patvirtinti naujus valdančiuosius asmenis (pvz. nauji dalininkai, klubo vadovai, valdybų nariai) ir I lygos klubai, turi pateikti duomenis apie šiuos asmenis. Be to, duomenys apie juos tikrinami UEFA ir FIFA bei jų partnerių duomenų bazėse ir kitomis prevencinėmis priemonėmis. Pagal gautą informaciją LFF VK priima sprendimą dėl jų atitikimo nustatytiems kriterijams. Taip siekiama užkirsti kelią tiems investuotojams, kurie savo nesąžiningais veiksmais galėtų padaryti žalą futbolo klubams, nusižengti sąžiningo žaidimo principams.

Remiantis gauta  š. m. vasario 24 d. informacija apie tai, kad vienos užsienio šalies piliečiai, siekiantys  tapti „Kruojos" klubo pagrindiniais dalininkais, neatitinka nepriekaištingos reputacijos kriterijų, o vienas iš jų priskiriamas „aukštos rizikos" kategorijai. Dėl to, kad jų veikla gali sukelti grėsmę klubo ateičiai, LFF VK nutarė nesuteikti leidimo šiems asmenimis tapti „Kruojos" klubo dalininkais.

Taip pat LFF VK sprendimu, LFF žaidėjų statuso ir perėjimo iš klubo į klubą reglamentas papildytas žaidėjų registracijos apribojimo punktais. Juose numatoma, jog LFF turi teisę atsisakyti registruoti žaidėją, jei yra informacijos, jog dėl jo dalyvavimo klubo veikloje gali būti pažeidžiama klubo bei paties futbolo, kaip sporto šakos, reputacija ir integralumas.